(Iz)br@no

(Iz)br@no je ožji izbor prebranega in pregledanega gradiva tekočega meseca zaposlenih v Knjižnici Domžale, ki smo ga izbrali za vas z namenom, da vam še bolj približamo in priporočimo posamezno knjižno in neknjižno gradivo, za katero menimo, da bi ga bilo škoda spregledati. Opremljeno je tudi s kratkimi mnenji in vtisi zaposlenih, da se boste lažje odločili, katero gradivo bi bilo primerno tudi za vas.

IZBRANO

Kdo vlada svetu?

Kdo vlada svetu?

  • Avtor: Noam Chomsky
  • Leto: 2017
  • Založba: Modrijan
  • Zvrst: sociologija
  • Ciljna skupina: knjige za odrasle
  • Vrsta gradiva: strokovna monografija
Chomsky se znova loti načinov in poti, kako ZDA delujejo in perpetuirajo na mednarodnem prizorišču. Pri tem neusmiljeno žge pa zgodbah in mitih, ki si jih o lastnih dobrih namenih tako radi slikajo Američani. Netenje vojn, podpore diktatorskim režimom, unilateralni ukrepi, sabotiranje mednarodnih sporazumov, izvensodne eksekucije, mučenja, vse to se razteza čez mandate vseh ameriških predsednikov po drugi svetovni vojni. Polemično pisanje, ki nikakor ni osamljeno, a zaradi odsotnosti ustreznega odziva, za katerega mimogrede ne verjamemo, da je mogoč, učinkuje kot žanrsko branje, hiperrealni šoker, ki ohromi, ker pove preveč.  

e-novice IZBRANO
Strinjam se s pogoji

Namen obdelave osebnih podatkov

  • obveščanje o izbranem gradivu.

Vaše podatke bomo hranili do preklica. Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite. Vaše podatke bomo uporabili izključno za zgoraj navedeni namen, povezan z našo dejavnostjo, in jih bomo varovali v skladu z veljavno zakonodajo.

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.