Za uporabnike s posebnimi potrebami

Indukcijska zanka v dvorani knjižnice

V dvorani knjižnice je nameščena indukcijska zanka - žica, ki obkroža prostor in omogoča optimalen sprejem zvoka naglušnim, ki uporabljajo slušni aparat. Indukcijska zanka preprečuje pojav odmeva ali piskanja ob poslušanju zvoka iz mikrofona oziroma zvočnikov. Pred vstopom v dvorano je treba slušni aparat preklopiti v tako imenovani T – način, s čimer se prepreči motnje v sprejemu.

Elektronska lupa

Elektronska lupaS pomočjo dobrodelne akcije, ki jo je organiziral LEO Club Domžale, smo v januarju 2008 v Knjižnici Domžale pridobili elektronsko lupo.

Naprava, ki je namenjena vsem slabovidnim uporabnikom, je enostavna za uporabo in omogoča velike povečave. Nameščena je v posebnem kotičku v elektronski čitalnici.

Vabljeni!

Knjižnica na obisku

Namenjena je vsem članom Knjižnice Domžale, ki zaradi invalidnosti, starosti ali težje bolezni težko ali sploh ne morejo uporabljati osnovnih storitev knjižnice.
Izvaja se na območju Domžal in okolice in je brezplačna.

Na dom vam po dogovoru lahko dostavimo vse vrste gradiva: knjižno (knjige) in neknjižno (CD plošče, DVDje…).

Pravila izposoje:

Ko potrebujete našo storitev, nas pokličite ali nam pišite, da se bomo dogovorili za datum in uro obiska in nam povejte kaj bi radi brali:

  • pokličite nas po telefonu na številko 01/ 724 12 04 ali 041 664 912 vsak delovnik (od ponedeljka do petka) v času odprtosti knjižnice (8.00 – 19.00) ali
  • pišite nam na naslov Knjižnica Domžale, Cesta talcev 4, 1230 Domžale (s pripisom »Knjižnica na domu«) ali pošljite e-pošto na naslov : info@dom.sik.si

Dogovorili se bomo o podrobnostih obiska na vašem domu in vam dostavili gradivo po vaših željah. Ob obisku se bomo dogovorili tudi kdaj pridemo prebrano gradivo iskat.

Želimo vam prijetno krajšanje časa ob okrevanju z dobro knjigo!

Zvočna knjiga

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da si je na oddelku za slovensko leposlovje in na oddelku za otroke in mladino mogoče izposoditi zvočne knjige – zgoščenke z brano vsebino, prozo ali poezijo.

Zgoščenke lahko poslušate v knjižnici ali pa si jih izposodite na dom.

Vabljeni!

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi