Biblos

Biblos1. Za izposojo e-knjig potrebujete:

 • številko članske izkaznice in geslo, ki ga že uporabljate za storitev Moja knjižnica v sistemu Cobiss. Če gesla še nimate, ga pridobite v knjižnici. S številko in geslom se prijavite na spletnem portalu Biblos, kjer najprej izberete svojo knjižnico;
 • svoj AdobeID (razen v primeru, ko si v naši knjižnici izposodite tudi bralnik), ki zagotavlja uporabo zaščitenih knjig na različnih elektronskih napravah. Postopek pridobitve AdobeID je zelo enostaven.

2. V primeru, da imate svoj bralnik, mora ta podpirati:

 • dostop do brezžičnega interneta (Wi-Fi),
 • branje ePub formata e-knjig,
 • DRM zaščito e-knjig, podprto z AdobeID.

3. V primeru, da imate svoj tablični računalnik ali pametni telefon:

 • V GooglePlay trgovini (za Android naprave) in v AppStore (za Apple naprave) poiščite brezplačno aplikacijo Biblos. Če želite na Adroidu z aplikacijo biblos pregledovati Moje knjige, se je potrebno zaenkrat še enkrat prijaviti. Uporabniško ime je akronim knjižnice in članska številka (npr. sikdom0100001), geslo je geslo iz Moje knjižnice.
 • V kolikor aplikacije v App storu še ne najdete, ker je še v pripravi, si lahko naložite katero od brezplačnih aplikacij (BluefireReader, Digibooks4all, Readmill, Aldiko, itd.), ki vam bodo omogočale branje tiste e-knjige, ki si jo boste izposodili na portalu Biblos.

4. Dodatne informacije o pogojih izposoje e-knjig:

 • Izposodite si lahko do štiri knjige hkrati.
 • Čas izposoje e-knjig je 14 dni, brez možnosti podaljšanja.
 • Zamudnina se ne obračuna, saj se po 14 dneh možnost prebiranja e-knjige na vaši napravi ustavi.
 • Rezervacije že izposojenih e-knjig trenutno še niso možne. Za vse tiste, ki svoje naprave nimate, vam pripravljamo bralnike, ki bodo kmalu na voljo za izposojo na dom v nekaterih naših knjižnicah in na katere si boste sami izposodili želene knjige. Zaradi tehničnih prilagoditev bralniki ne bodo dostopni že ob samem začetku projekta, ob njihovi vključitvi v našo ponudbo vas bomo pravočasno in ustrezno obvestili.

Vabljeni k sodobni, privlačni in povsem novi izkušnji branja.

Kliknite tukaj za vstop v Biblos!

eBook Public Library Collection (EBSCO)

eBook Public Library CollectionV okviru platforme EBSCOhost vam tudi v  Knjižnici Domžale  omogočamo dostop do več kot 25.000 e-knjig v angleškem jeziku, ki so vsebinsko prilagojene uporabnikom javnih knjižnic.

Pokriva področja humanistike, kulture, izobraževanja, medicine, splošne znanosti itd. Vsebuje tudi knjige s področja samopomoči, zdravja in prostega časa, ročnih del in hobijev, iger in zabave, družinske medicine, financ, kuhanja, religije, vprašanj s področja enakosti spolov, geografije, družine, javnih storitev in dejavnosti, etnologije.

Najpomembnejša funkcionalnost zbirke je možnost izposoje e-knjig uporabnikom, ki jih lahko za obdobje izposoje prebirajo na svojih računalnikih in kar je najpomembneje, na svojih prenosnih napravah (bralnikih, tabličnih računalnikih, pametnih telefonih), tudi v času, ko niso priključeni na internet.

 

 1. Za izposojo e-knjig potrebujete:
 1. V primeru, da želite prebirati knjige na e-bralniku, mora ta podpirati: dostop do brezžičnega interneta (Wi-Fi), branje PDF formata e-knjig DRM, zaščito e-knjig, podprto z AdobeID.

Pregledovanje je možno na bralnikih NOOK, Applovih napravah (iPad, iPhone, iPod Touch), napravah z operacijskih sistemom Android (verzija 2.1 ali višja), Sonyjevih bralnikih, itd. Seznam vseh kompatibilnih naprav je na naslovu: http://blogs.adobe.com/digitalpublishing/supported-devices. Opozoriti je potrebno, da le bralniki Kindle (izmed najbolj razširjenih bralnikov elektronskih knjig) še ne podpirajo izposoje digitalno zaščitenih e-knjig, tako da izposoja knjig na teh napravah trenutno ni možna.

Oddaljen dostop

Navodila za dostop na daljavo do informacijskih virov

Dostop iz prostorov knjižnice

 

Pripomočki in tutoriali za uspešnejšo uporabo zbirk EBSCOhost (v slovenščini)

Naložite si aplikacijo EBSCOhost na vaš pametni telefon

 

Predstavitev podatkovnih zbirk, dostopnih na daljavo

audibook

 

Članom Knjižnica Domžale ponujamo novost – izposojo zvočnih knjig v slovenskem jeziku na daljavo.

Prisluhnete lahko strokovnim, leposlovnim, otroškim in mladinskim knjigam; med njimi je tudi več naslovov domačega branja. Ponujeni so naslovi slovenskih in tujih avtorjev.

Na eno člansko izkaznico si lahko izposodite do 5 zvočnih knjig. Knjige se izposojajo za 14 dni. Po poteku roka izposoje se knjige samodejno vrnejo v spletno knjižnico. Če knjigo predčasno vrnete ali poteče rok izposoje, lahko izberete nove naslove.

Izposoja zvočnih e-knjig se izvaja v mobilni aplikaciji Audibook, dostopna v trgovini Play (za Android telefone) ali v aplikaciji App Store (za Apple telefone).

Več informacij o zvočnih e-knjigah in ponudbo si oglejte na povezavi audibook.app!

Spremljajte obvestila o trenutni ponudbi.

Postopek izposoje zvočnih e-knjig je enostaven, pogoj za izposojo pa je le urejeno članstvo v knjižnici ter naložena aplikacija Audibook na osebnem mobilnem telefonu.

Predstavitev in navodila za knjižnično izposojo zvočnih knjig Audibook

 

 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi