agario okey oyna agario unblocked

(Iz)br@no

(Iz)br@no je ožji izbor prebranega in pregledanega gradiva tekočega meseca zaposlenih v Knjižnici Domžale, ki smo ga izbrali za vas z namenom, da vam še bolj približamo in priporočimo posamezno knjižno in neknjižno gradivo, za katero menimo, da bi ga bilo škoda spregledati. Opremljeno je tudi s kratkimi mnenji in vtisi zaposlenih, da se boste lažje odločili, katero gradivo bi bilo primerno tudi za vas.

IZBRANO

Kam bi dala takle dan

Kam bi dala takle dan

  • Avtor: Metka Lampreht
  • Leto: 2016
  • Založba: Cankarjeva založba
  • Zvrst: kratka proza
  • Ciljna skupina: oddelek za odrasle
  • Vrsta gradiva: leposlovje
Zbirka kratkih zgodb Metke Lampreht je na slovenskem knjižnem sejmu leta 2016 prejela nagrado za najboljši prvenec. Gre za 21 zelo trpkih življenjskih zgodb likov, ki so sicer pogosto prezrti in marginalizirani. Zgodbe so napisane v različnih stilih z rabo jezika, ki ustreza likom in zgodbam, ki jih pripovedujejo. Nekatere zgodbe so tudi med seboj povezane in opisujejo isto dogajanje z več različnih perspektiv. Zaradi pretežno depresivnih in žalostnih tem je tako tudi branje prvenca Metke Lampreht. Vdovec, ki na pokopališču osvaja vdove, star zapit par, naveličan eden drugega, ki živi v slabih higienskih razmerah, prenašanje moža, za katerega žena ve, da jo vara ... Avtorici je vsekakor uspelo tesnobnost vsebine dodobra prenesti na bralca, celo do te mere, da zgodbe bralca skoraj že odvračajo od branja. Kljub temu pa je vredno vztrajati do konca.

e-novice IZBRANO
Strinjam se s pogoji

Namen obdelave osebnih podatkov

  • obveščanje o izbranem gradivu.

Vaše podatke bomo hranili do preklica. Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite. Vaše podatke bomo uporabili izključno za zgoraj navedeni namen, povezan z našo dejavnostjo, in jih bomo varovali v skladu z veljavno zakonodajo.

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.