Glavna razstava

Rokodelski center Moravče: Zgodbe moravških rok

razstava fotografij in izdelkov

Društvo Rokodelcev – Rokodelski center Moravče je v letu 2017 praznovalo dvajset let delovanja. Obletnico so obeležili z »rokodelsko« nedeljo, s kulturnim programom in dobrodelno dražbo rokodelskih umetnin. Rokodelstvo je že pred ustanovitvijo društva pomembno vplivalo na kakovost življenja v občini Moravče. Rokodelci bogatijo ponudbo kraja, rokodelstvo pa združuje ljudi v najbolj pomembnem segmentu življenja – delu. Mreža, ki se tako razpleta, je dobrodošla tudi izven rokodelskih aktivnosti, kraj pa je pridobil na kulturnih vsebinah. 

Moravški rokodelci ohranjajo tradicionalna znanja in s svojo vedoželjnostjo prinašajo nove spretnosti in še dodatno bogatijo prostor. Društvo rokodelcev moravške doline je pri tem imelo ključno vlogo, saj je rokodelce in tiste, ki so se želeli na novo naučiti rokodelskih veščin, združilo in jih povezalo. Prenos znanja na mlajše generacije, ki je osrednji cilj društva, je ključno za ohranjanje stvarne in nestvarne dediščine kraja in regije.

V društvu je 75 članov, od teh približno dve tretjini iz občine Moravče, ostali iz sosednjih oziroma bližnjih občin. Z različnimi aktivnostmi društvo skrbi za ohranjanje rokodelskih znanj in veščin, vedno bolj pa tudi za nastajanje novih delovnih mest. S promocijskimi aktivnostmi članice in člani društva skrbijo tudi za obveščanje širše javnosti in se tako uvrščajo med najboljše »ambasadorje« občine Moravče.

Razstava »Zgodbe moravških rok« v knjižnici Domžale je namenjena predstavitvi dela društva in njegovih članov in je obenem vabilo obiskovalcem, da se jim pridružijo pri ustvarjanju.

Razstava bo na ogled od 15. januarja do 3. februarja 2018. Vabljeni!

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.