Knjigomat

Uporabnikom so v knjižnici na voljo trije knjigomati, s pomočjo katerih si lahko sami izposodijo knjižnično gradivo.

Knjigomat za vračilo gradiva pa je lociran v preddverju Knjižnice Domžale in omogoča vračilo knjižničnega gradiva tudi, ko je knjižnica zaprta in je odprt Mercator center, torej tudi ob sobotah popoldan.

Največja prednost knjigomata za vračilo je hitro in enostavno vračilo, ki ga uporabniki opravijo sami, brez pomoči knjižničarjev.

Knjigomati so enostavni za uporabo, lahko jih uporabljajo prav vsi, od otrok do starejših. Postavljeni so na tako višino, da jih lahko samostojno uporabljajo otroci in invalidi, zaradi različnih jezikovnih vmesnikov pa tudi tujci.

Notranji knjigomat za izposojo

Uporaba notranjih knjigomatov za izposojo je enostavna. Najprej pod rdeč žarek potisnemo člansko izkaznico Knjižnice Domžale, nato na ploščo položimo gradivo (priporočamo največ 3 enote), knjigomat izposodi, na koncu pa imamo, če želimo, tudi možnost natisniti potrdilo. Notranji knjigomati omogočajo vpogled v obstoječe stanje ter vključujejo možnost podaljšanja gradiva.

Zunanji knjigomat za vračilo

Zunanji knjigomat za vračilo je morda še enostavnejši za uporabo, saj pri njem ne potrebujemo članske izkaznice. Pogledamo, če sveti zelena luč in nato nežno potisnemo 1 kos gradiva v odprtino, počakamo, da preneha svetiti rdeča luč in ko zasveti zelena, nadaljujemo z naslednjim kosom gradiva. Na tekočem traku v ozadju se gradivo razknjiži in pade v ustrezno sortirno košaro.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi