Zadnje novice

Tu je naš dom, tu smo doma
Virtualne razstave Arhiv novic Izpostavljeno na prvi strani

Tu je naš dom, tu smo doma

fotografski natečaj

Pozitiven in spoštljiv odnos do sočloveka, narave, okolja in domačega kraja v katerem živimo so vrednote, ki jih moramo negovati in predati naprej mlajšim rodovom. V Knjižnici Domžale vas vabimo k fotografiranju okolja in krajev v katerih živimo. S fotografijami želimo obogatiti našo domoznansko zbirko, zato morajo biti fotografije posnete na območjih občin Domžale, Mengeš, Trzin, Moravče in Lukovica.

 

V juniju 2022 smo v Knjižnici Domžale odprli fotografski natečaj z naslovom Tu je naš dom, tu smo doma. Povabili smo vas, da z nami delite fotografije naših krajev. Naj bo to polje, drevesa, pogled na gore, znamenje na poti, stare hiše in druge zgradbe, zelene površine, kjer preživljamo prosti čas, priljubljene izletniške točke, urbano središče, cerkve, igrišča, gradovi,  reke in potoki, ljudje pri delu, otroci pri igri, naše domačije in vse, kar nas obdaja.

Prejeli smo 19 fotografij od sedmih udeležencev natečaja, ki prikazujejo naše prelepe kraje, utrinke iz vsakdana, čudovite razglede in druge v večnost zapisane trenutke iz občin Domžale, Mengeš, Trzin, Moravče in Lukovica.

Vsem udeležencem se iskreno zahvaljujemo, zmagovalcem pa čestitamo! 

 

1. mesto: Iztok Končina: Domžale s Šumberka

2. mesto: Mija Jerman: Pšenično polje v Radomljah

3. mesto: Igor Fabjan: Ušte – zimski sprehod nad Moravško dolino

Vabimo vas, da si med 27. oktobrom in 15. novembrom v dvorani Knjižnice Domžale razstavo ogledate. S klikom na spodnjo povezavo pa si lahko ogledate tudi virtualno različico razstave. 


VIRTUALNA RAZSTAVA: Tu je naš dom, tu smo doma

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi