Novice

ZGODBE MOJEGA KRAJA: prva ljubezen
Arhiv novic Izpostavljeno na prvi strani

ZGODBE MOJEGA KRAJA: prva ljubezen

natečaj za najboljšo zgodbo

Mestna knjižnica Ljubljana je v sodelovanju s Knjižnico Domžale in ostalimi knjižnicami Osrednjeslovenske regije pripravila natečaj za najboljšo zgodbo z naslovom Zgodbe mojega kraja: prva ljubezen, ki bo potekal od 1. junija do 31. oktobra 2024.

Če ste dopolnili 60 let in radi pišete, vas vabimo, da do 31. oktobra 2024 pošljete kratko, resnično zgodbo povezano s spomini na prvo ljubezen, pa naj bo to mladostna simpatija, štirinožni prijatelj ali prostočasna aktivnost.

Zaupajte nam, kako so vam nekoč dvorili, kdo vam je ukradel prvi poljub in kje ste se zaljubljenci srečevali. Kaj ste začutili, ko ste si prvič ogledali tekmo ali v roke prijeli kitaro? Kakšne pustolovščine ste doživeli s prvim štirinožnim prijateljem? Zaželeno je, da priložite tudi kakšno fotografijo, povezano z zgodbo, ni pa pogoj za sodelovanje.


Sodelujete lahko le z eno zgodbo, ki naj bo napisana v slovenskem jeziku. Besedilo naj obsega najmanj eno in največ pet strani. Oddate jo lahko tipkano ali v elektronski obliki. Zgodbo pošljite po pošti na naslov Mestna knjižnica Ljubljana, Kersnikova 2, 1000 Ljubljana, s pripisom »za natečaj Zgodbe mojega kraja« ali po elektronski pošti na mojkraj@mklj.si. Dodajte še ime in priimek avtorja zgodbe, leto rojstva, stalni naslov, morebitni e-naslov in telefonsko številko.


Prispevke bo v novembru 2024 ocenila žirija in izbrala deset najboljših, ki bodo nagrajeni in objavljeni na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana (www.mklj.si) in na portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra (www.kamra.si). Za nagrade bodo poskrbeli: Horacij prodajalna & kavarna, Kinodvor, Ladjica, Odlično, Slovensko mladinsko gledališče in Terme Snovik.

Pravila in pogoje sodelovanja boste našli na spletni strani Mestne Knjižnice Ljubljana www.mklj.si, Knjižnice Domžale www.knjiznica-domzale.si ter na promocijskih letakih. Za dodatne informacije pokličite na 01 308 56 15 ali pišite na e-naslov mojkraj@mklj.si


PRAVILA IN POGOJI SODELOVANJA

LETAK


Vabljeni k ustvarjanju!

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi