Novice

Zaključek bralne značke Okusimo besedo
Zadnje novice Arhiv novic Izpostavljeno na prvi strani

Zaključek bralne značke Okusimo besedo

V Knjižnici Domžale smo v torek, 16. 5. 2023, pripravili prireditev ob zaključku 15. sezone bralne značke za odrasle Okusimo besedo.

Projekt smo začeli izvajati z namenom spodbujanja branja predvsem nekoliko zahtevnejšega leposlovja, poezije in esejistike ter sodobne in aktualne strokovne literature. Veseli smo, da smo pri tem uspešni – vsako leto bralno značko zaključi več bralcev, letos rekordnih 114. Vsi, ki bralno značko uspešno končajo in do 30. aprila oddajo izpolnjeno zloženko, so vabljeni na zaključno prireditev, kjer prejmejo priznanje in nagrado. Letos se za knjižne nagrade zahvaljujemo Miš založbi in Založbi Beletrina.

Še posebej smo ponosni na nekaj posameznikov, ki pri bralni znački sodelujejo vse od njenega začetka, torej že 15 let. Omeniti pa moramo tudi vse, ki sodelujejo pri naših različnih značkah (ponujamo tudi športno in podjetniško bralno značko), in tiste, ki so bili z nami prvič. Slednjih je bilo precej in upamo, da se bo trend nadaljeval tudi v prihodnje.

Prireditve se je letos udeležilo 80 bralcev, med katerimi smo izžrebali 5 nagrajencev, ki so dobili še dodatne nagrade – tokrat sta jih prispevala Arboretum Volčji Potok in Kulturni dom Franca Bernika.

Ministrstvo za kulturo je leto 2023 razglasilo za Kajuhovo leto, zato se je direktorica Knjižnice Domžale Barbara Zupanc Oberwalder v svojem nagovoru spomnila tega pomembnega pesnika ter poudarila pomen branja za naš osebni in duhovni razvoj ter širitev obzorij.

Večer je popestrila Irena Cerar, ki je za to priložnost pripravila 4 pripovedke, zbrane iz zamejstva. S pomočjo fotografij nas je popeljala na vse štiri slovenske meje in z vsakega področja povedala po eno pripovedko.

Druženje smo zaključili ob pogostitvi in prijetnem klepetu.

Vse sodelujoče in nove bralce vabimo k sodelovanju v prihodnji sezoni, ki jo začnemo 28. septembra 2023. Z nami bo zanimiva gostja, slovenska pisateljica, katere ime naj zaenkrat še ostane skrivnost.

V Knjižnici Domžale pa bomo aktivni tudi poleti. Za vroče mesece pripravljamo: Lov na besede, Knjižničarji priporočamo, poletne priporočilne sezname (Ko srbijo pete, Ko zadiši po morju, Ko vas vleče v hribe) in Bralne poslastice.

Vabljeni v našo družbo!

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi