Novice

Vera Terstenjak - domžalska akademska slikarka
Zadnje novice Arhiv novic Izpostavljeno na prvi strani

Vera Terstenjak - domžalska akademska slikarka

Ob 80-letnici rojstva

Akademska slikarka Vera Terstenjak se je rodila leta 1944 na Prevojah pri Šentvidu, kjer je živela do sedmega leta starosti. Del otroštva je preživela v Domžalah. Z mamo, ki je bila  ameriško-slovenskega rodu, je pri štirinajstih letih odšla v New York, kjer je kasneje začela svojo umetniško pot. Izpopolnjevala se je preko najrazličnejših umetniških vplivov in smeri, na katere je naletela med svojim umetniškim delovanjem.

Študij je nadaljevala v Ljubljani na likovni akademiji, kjer je tudi diplomirala. Po diplomi je s svojim soprogom, znanim filmskim umetnikom Nenadom Jovičićem, prepotovala velik del sveta, kjer je spoznavala materialne in duhovne različnosti in jih prenašala v svoja dela. Nenad Jovičić je bil znan in cenjen direktor fotografije, Vera pa je bila vez med režiserjem in snemalcem. Po razpadu Jugoslavije sta živela v Domžalah. V svoji slikarski delavnici je odkrivala mlade, likovno nadarjene talente in jih vzgajala ob novih socialnih metodah. Njeno bogato delo potrjujejo tudi številne razstave v Sloveniji in po svetu.

Ob 80-letnici rojstva Vere Terstenjak smo v Knjižnici Domžale pripravili digitalno zgodbo o njenem življenju od otroštva na Prevojah pri Šentvidu do današnjih dni, ko je še vedno vitalna in polna svetle energije, ki jo nosi v sebi že celo življenje. Vabljeni k branju in ogledu številnih zanimiv fotografij.

 

DIGITALNA ZGODBA: Vera Terstenjak - domžalska akademska slikarka

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi