Novice

POEZIJA ZDRAVI 2024
Zadnje novice Arhiv novic Izpostavljeno na prvi strani

POEZIJA ZDRAVI 2024

Literarni natečaj

»Poezija je način življenja na odprtem. V vsaki pesmi se zrcali konec naše in začetek povsem druge izkušnje, ki je samo slutljiva, a v resnici nikdar do konca zapopadljiva. Branje poezije je vaja v širjenju zavesti za vse, kar je neskončno večje od nas samih. Je lovljenje ravnotežja nad previsnim prepadom, pod katerim se razprostira morje, vse globlje in vse bolj nepregledno.« Miljana Cunta, dobitnica nagrade Prešernovega sklada za leto 2024

Poezija nagovarja in povezuje ljudi. Skupna je vsem civilizacijam na vseh celinah, nagovarja našo človečnost in skupne vrednote ter učinkuje kot pobuda za dialog in mir, ki ju v trenutnih razmerah še kako potrebujemo. Svetovni dan poezije praznujemo ravno ob začetku pomladi, 21. marca, zato vas vabimo, da jo pozdravimo z verzi in rimami. Poezija nam nudi prostor za vse naše občutke – žalost, strah, ljubezen, hrepenenje in še veliko drugih.

V Knjižnici Domžale že nekaj let pripravljamo natečaj Poezija zdravi. Pridružite se nam tudi letos. Natečaj bo potekal od 8. februarja do 1. marca 2024. K sodelovanju vabimo vse od 15. leta dalje. Vabimo vas, da si preberete PRAVILA IN POGOJE SODELOVANJA NA LITERARNEM NATEČAJU POEZIJA ZDRAVI .

Vsi, ki bi sodelovali na natečaju morate izpolniti PRIJAVNICO in jo skupaj z vašimi prispevki (največ tri pesmi) poslati na e -mail: info@dom.sik.si ali po navadni pošti na: Knjižnica Domžale, Cesta talcev 4, 1230 s pripisom »Za Poezija zdravi«.

Najboljše tri prispevke bomo simbolično nagradili. Pripravili bomo tudi razstavo v dvorani Knjižnice Domžale.


Toplo vabljeni na ustvarjanje rim!

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi