Novice

Domžalčan Miroslav Zidar - legenda slovenske kinologije
Arhiv novic

Domžalčan Miroslav Zidar - legenda slovenske kinologije

Nova zgodba na Kamri

Pes je že od nekdaj človekov najboljši prijatelj in zaveznik. Pes in človek sta se skozi zgodovino družila, saj sta potrebovala drug drugega in se dopolnjevala; tako je nastala kinologija, veda, ki nam pomaga razumeti psa in njegove potrebe. V današnjem času jo poznamo kot vedo, ki se ukvarja z vzrejo, vzgojo in izobraževanjem najboljšega človekovega prijatelja.

V Domžalah živi Miroslav Zidar, legenda slovenske kinologije z mednarodno veljavo. Težko je v nekaj stavkih opisati bogato kariero in njegov doprinos k slovenski kinologiji, zato vas vabimo k branje nove digitalne zgodbe o tem izjemne človeku.  

Če bi morali na kratko opisati, kdo je Domžalčan Miroslav Zidar, bi zagotovo omenili, da je bil on lastnik psa Roula, ki je v sloviti jugoslovanski uspešnici Volk samotar izvrstno odigral psa Hunda. Film, v katerem je slovel tudi sloviti igralec Slavko Štimac, so snemali na Veliki Planini leta 1971. Miroslav Zidar ima velike zasluge pri priznanju edine slovenske avtohtone pasme – kraškega ovčarja. Je avtor knjige O psih, ki jo imamo mnogi še vedno na domačih knjižnih policah in je izšla v sedmih izdajah. Bil je urednik revije Kinolog. Kot kinološki sodnik za vse pasme (mednarodni all-round sodnik) je na tem področju dosegel vrhunec. Ocenil je najmanj 50.000 psov. Več o Miroslavu Zidarju si prebirite v zgodbi, ki je obogatena s številnimi zanimivim fotografijami. 

Miroslav Zidar - legenda slovenske kinologije

Fotografija1: Mirsolav Zidar s srednjo šnavcerko Sonjo in nemškim ovčarjem Reksom. 
Fotografija2: Med snemanjem filma Volk samotar
Fotografija3: 
Ocenjevanje izpitov na Tajskem 2002

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi