Novice

Bralni krožki
Enote Knjižnica Daneta Zajca Aktualno

Bralni krožki

KNJIŽNICA MORAVČE

ELEGANCA BESED
Srečanja potekajo enkrat mesečno.

Mentorica: mag. Katarina Peterc
E-mail: katarina.peterc@dom.sik.si, 017231359

Bralke v bralnem klubu Eleganca besed se srečujemo od januarja 2012. Srečujemo se v živo enkrat na mesec od septembra do junija. Srečanja večinoma potekajo v čitalnici knjižnice. Ko je lepo in toplo vreme, se s knjigo odpravimo v naravo v bližini knjižnice. Najraje se odpravimo k bližnjim ribnikom. Beremo zelo različne knjige, ki jih izbiramo skupaj. 

Čez poletje preberemo knjigo za septembrsko srečanje. Vsak mesec preberemo določeno knjigo, o kateri se potem na srečanju pogovorimo. V sezoni imamo nekaj drugačnih srečanj. Na prednovoletnem srečanju imamo obdarovanje. Spomladi beremo katerega od domačih avtorjev in se odpravimo na ekskurzijo tematsko vezano na avtorja. Tako smo bili v Celju po sledeh Alme Karlin, po Kranju smo sledili Prešernu, bili smo v Sežani in spoznavali Kosovela in podobno. 

BRALNE LUČKE
Srečanja potekajo enkrat mesečno v čitalnici knjižnice.

Mentorica: Natalija Ravnikar
E-mail: moravce@dom.sik.si, 017231359

Članice bralnega kluba Bralne lučke se od leta 2013 redno srečujemo v živo enkrat mesečno v prostorih knjižnice. Naša sezona srečanj poteka od septembra do junija. Prebiramo knjige različnih zvrsti, vsebin in avtorjev, ki so osrednja tema naših druženj. Ob začetku sezone se dogovorimo za tematiko srečanj ali pa knjige izberemo po lastnem navdihu. Praviloma vsaka članica pripravi in vodi eno predstavitev v sezoni. Vsaj enkrat letno gremo tudi na celodnevni izlet v kraj, povezan s temo knjige ali njenim avtorjem. Občasno pa si, glede na knjigo, tudi skupaj ogledamo gledališko predstavo, film, muzej, idr. 

DREVORED BESED
Srečanja potekajo enkrat mesečno.

Mentorica: Darka Hlaj
E-mail: moravce@dom.sik.si, 017231359

Bralna skupina DREVORED BESED se srečuje od leta 2020. Srečanja potekajo v živo v knjižnici Daneta Zajca. Za knjigo se odločimo skupaj. Predloge pripravi mentorica, v prihodnje pa bomo prisluhnile tudi predlogom članic. Večinoma izbiramo vsebine, ki so aktualne za današnji čas v svetu in doma, in segamo tudi po klasikah, ki so povezane z usodo žensk.  

Ker je klub še mlad in se šele dobro »ogrevamo«, se zaenkrat srečujemo na isti lokaciji. V prihodnje pa bomo skušale naša srečanja popestriti z vsebinami, ki so vezane na prebrano knjigo, in se morda ob lepem in toplem vremenu srečati tudi kje zunaj knjižnice. 

BEREMO SKUPAJ
Srečanja potekajo enkrat mesečno.

MentorIca: Larisa Novak
E-mail: moravce@dom.sik.si, 017231359

V bralnem klubu Bremo skupaj se zbiramo bralke različnih generacij, najmlajše članice so iz zadnje triade osnovne šole in dijakinje. Naša skupina se srečuje od januarja 2017 na vabilo k sodelovanju v projektu MEDGENERACIJSKO POVEZOVANJE OB LITERARNIH DELIH, KI SO NAMENJENA NAJSTNIKOM IN ODRASLIM. V skupini nas je skupini 10. Dobivamo se enkrat mesečno od oktobra do junija. Vsak mesec preberemo določeno knjigo, o kateri se potem na srečanju pogovorimo.

B'K
Srečanja potekajo enkrat mesečno.

Mentorja: Andrej Šalika, Zvonko Levačić
E-mail: moravce@dom.sik.si, 017231359

V moški bralni skupini se ob knjigi srečujemo enkrat mesečno od septembra do junija. S srečanji smo začeli januarja 2017. V skupini nas je 7. Čez poletje preberemo knjigo za septembrsko srečanje.Skupina je namenjena odraslim moškim ljubiteljem branja. V skupini spoštujemo različna mnenja. Bralna sezona poteka med septembrom in junijem. 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi