Koledar prireditev

Vid Legradić: Travid: Za Devetimi Zvezdami
Dogodki in prireditve Za odrasle Predstavitev knjig

Vid Legradić: Travid: Za Devetimi Zvezdami

Predstavitev knjige

Knjižnica Domžale, 12. 05. 2022 19:00
Izvozi dogodek

V prihodnosti je svet dokaj podoben današnjemu. Če ste turist in se zanimate za potovanje, vas lahko na enega od nenavadnih vesoljskih destinacij popelje Travid, turistični vodnik prihodnosti. Pustolovščina je zagotovljena!

Travid: Za devetimi zvezdami je 3. roman pisatelja Vida Legradića, ki je bil konec leta 2021 preveden tudi v angleški jezik in izdan v tujini. Domišljijska avantura predstavlja za slovenski trg redko zvrst znanstvenofantastične proze, ki v romanu prestopi svoje klasične okvirje in se preko vsakodnevne pustolovske zgodbe približa prav vsakemu bralcu.  

Ni vse v akciji, v boju med dobrim in slabim ter v maščevanju. Roman se tem klasičnim motivom načrtno izogiba oziroma jih v zgodbi sploh ni. Ker je postavljen v znanstvenofantastične okvirje, mu to omogoča gradnjo prizorov, ki jih je v trenutnem resničnem svetu nemogoče doživeti. 

Zgodba je postavljena deset tisoč let v prihodnost in govori o Travidu Ursu, turističnemu vodniku, ki se ob opravljanju svojega dela zaplete v politične spletke, povezane z enim od njegovih gostov. Presenetljivo ga zaplet ne zanese v politiko, temveč v nova prijateljstva, v nenavadne svetove in položaje, v katerih je na preizkušnji njegova vera vase, v dobro in v resnico. 

Srebrna Zver je drsela naprej skozi vesolje in vse bolj dohitevala žar, ki ga je trgal svetlobni veter. Pred njihovimi očmi je v vsej svoji elegantni lepoti potoval mogočen komet. »V življenju še nisem videl česa lepšega,« je z odprtimi usti zamomljal Mordrake. Travid se je nasmehnil in dvignil kozarec kvišku. »Na zdravje!« Vsaka beseda je bila odveč. Tišina jim je omogočala, da so mirno, v družbi svojih misli in občutkov, občudovali neverjetno podobo vesoljskega popotnika in srebali vino ... 

Vid Legradić


Vid Legradić živi v Mostah pri Komendi. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani politolog. Kot turistični vodnik je s svojim podjetjem, ki deluje na področju turizma, na trgu prisoten od svoje diplome naprej. Vid je pisatelj, popotnik in gornik. Spremenjene razmere, ki jih je s seboj prinesla pandemija, so onemogočile dobršen njegovih poslovnih dejavnosti. Zato se je odločil ustanoviti svojo knjižno založbo in obiskati prav posebno destinacijo - svojo domišljijo. Roman Travid: Za Devetimi Zvezdami je njegovo drugo knjižno delo. Čeprav gre za znanstveno fantastiko, temelji na resničnih izkušnjah. Zgodba se je rodila iz doživetij, znanja in spominov, ki si jih je nabiral na potovanjih po svetu, med obiskovanjem gora in med opravljanjem vodniškega poklica.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi