Koledar prireditev

Silvo Karo: ALPINIST
Dogodki in prireditve Za odrasle

Silvo Karo: ALPINIST

pogovor in predstavitev avtobiografije

Knjižnica Domžale, 11. 12. 2023 19:00
Izvozi dogodek

Silvo Karo je leta 2022 v Brianconu v Franciji prejel zlati cepin za življenjsko delo na področju alpinizma in tako postal drugi slovenski alpinist, ki je prejel to prestižno nagrado.


Silvo Karo je eden glavnih akterjev zlate dobe slovenskega alpinizma. Rodil se je leta 1960 na Brdu pri Ihanu. V svoji knjigi Alpinist, ki je izšla leta 2018, iskreno piše, da se lahko prav Planinskemu društvu Domžale in Občini Domžale zahvali, da je lahko obredel dobršen del svetovnih gorstev. Nikoli ne pozabi omeniti družine, Planinske zveze Slovenije in številnih sponzorjev iz Domžal in drugod, ki so ga podpirali na izjemni poti. Bil je pobudnik za izgradnjo prve moderne plezalne stene v Sloveniji, postavljene v Hali komunalnega centra v Domžalah. Je tudi ustanovitelj Festivala gorniškega filma. Vabljeni na druženje z legendo slovenskega in domžalskega alpinizma.

Ob mednarodnem dnevu gora in v okviru festivala Brati gore vas v ponedeljek, 11. decembra 2023, ob 19.00, vabimo na pogovor s Silvom Karom in predstavitev knjige Alpinist. Pogovor bo vodila Mojca Volkar Trobevšek. 

 


V Knjižnici Domžale je od 4. decembra 2023 do 5. januarja 2024 na ogled fotografska razstava z naslovom Silvo Karo: Od lesenega do zlatega cepina. 


Fotografije: Silvo Karo

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi