Koledar prireditev

Predstavitev Založbe Zala
Dogodki in prireditve Za odrasle S knjigo in kavo v lepši dan

Predstavitev Založbe Zala

S knjigo in kavo v lepši dan

Knjižnica Domžale, 24. 05. 2023 12:00
Izvozi dogodek

Založba Zala je do sedaj izdala dela mnogih uglednih, doma in po svetu nagrajenih avtorjev, npr. Bragejevih nagrajencev (Gaute Heivoll, Håkon Øvreås in Øyvind Torseter), avtorjev, nagrajenih s Carnegiejevo medaljo (Siobhan Dowd, Sally Gardner in druge), z nagrado Greenaway (Levi Pinfold in mnogi drugi), belgijsko avtorico Isabelle Wery, ki je za roman Razkoščičena Marylin prejela evropsko nagrado, dela nizozemskih avtorjev, nagrajenih s srebrnim peresom (Emiel de Wild), med zadnjimi roman avtorice Tonke Dragt Pismo za kralja je dobitnik zlatega peresa in redko podeljenega peresa peres.

Ponosni so, da so med bralce prvi prinesli kar nekaj biserov svetovne otroške literature, pod katerimi so podpisani avtorji, dobitniki najvidnejših nagrad, kot sta Andersenova nagrada in nagrada ALMA, ali nominirani zanje, med njimi so Ulf Stark, Rose Lagercrantz, Eva Eriksson, Tonke Dragt, Siobhan Dowd, Wolf Erlbruch, Barbro Lindgren …

Ustanovili so zbirko Mušnica, zbirko izbranih slovenskih slikanic. Že prva, Srečkov kovček avtorice Dunje Jogan je bila prevedena v angleščino, izdala jo je angleška založba Tiny Owl, prejela pa je ugledno nagrado PEN Translates award.

Pohvalijo se lahko tudi s številnimi zlatimi hruškami, tako za slikanice kot za romane, Barjanski otrok pa je v prevodu Tine Mahkota prejel priznanje zlata hruška in častno listo mednarodnega IBBY-ja.

org.: Založba Zala, Knjižnica Domžale

 

 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi