Koledar prireditev

KUD FRANC KOTAR Trzin
Dogodki in prireditve Za odrasle

KUD FRANC KOTAR Trzin

Kulturna društva se predstavijo

Knjižnica Domžale, 20. 12. 2023 19:00
Izvozi dogodek

Kulturno umetniško društvo Franc Kotar Trzin letos obeležuje 100 let delovanja. Redni program društva so lastne predstave, odrasli in otroški abonma, potopisna predavanja, kulturno-literarni večeri in zadnja leta še pevska dejavnost. Poleg redne dejavnosti društvo organizira še druge dogodke kot so Trznfest, Veliki čarovniški žur in druge občinske prireditve.

V društvu deluje več skupin; Show - otroška gledališka skupina, Preste - odragla gledališka skupina, Hlodi - odrasla gibalna gledališka skupina, Čivke - ženska pevska skupina, v oblikovanju pa je še ena otroška skupina. S svojimi predstavami je bilo društvo večkrat nagrajeno na Linhartovih srečanjih, festivalu Vizije, Otroškem festivalu gledaliških sanj, Čufarjevih dnevih, Novačanovih dnevih in drugih festivalih.

Prostovoljci s svojim prizadevanjem in strastjo do gledališča in kulture ustvarjajo vedno znova drugačne in vedno bolj zahtevne produkcije s katerimi navdušujejo občinstvo. Zaradi tega je v okolici eno najbolj prepoznavnih in dejavnih društev na področju ljubiteljske kulture.

Močno si prizadevajo, da na različne načine v gledališče vključujejo tudi mlade, starejše in ranljivejše skupine. V preteklih letih so tako v okviru projekta Kulturno srce Trzina omogočili gledališke delavnice za starejše občane in mladostnike s posebnimi potrebami.

Društvo s svojimi dejavnostmi ustvarja ogromen del dogajanja in skrbi za kulturno udejstvovanje v lokalni skupnosti in okolici. Poskrbi, da so gledališče, glasba, likovna umetnost, ples dostopna vsem.


org.: JSKD Domžale, Knjižnica Domžale

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi