Koledar prireditev

IRENA CERAR: Dobrodošli v lisičji šoli!
Dogodki in prireditve Za odrasle Dejavnosti in projekti

IRENA CERAR: Dobrodošli v lisičji šoli!

pripovedovalski večer za odrasle

27. 01. 2022 19:00
Izvozi dogodek

Pravijo, da so včasih v vsaki rezijanski hiši znali povedati kakšno pravljico o lisici. Dve leti so si menda vneto pripovedovali samo lisičje in naravnost tekmovali med seboj, kdo si bo izmislil kaj imenitnejšega.
Zato si je Irena Cerar, pripovedovalka in avtorica Pravljičnih poti brez meja, v tretjem avtorskem večeru iz letošnjega cikla izbrala nekaj najljubših lisičjih zgodb. Prefriganih in duhovitih, da bi nam hitreje minila zima. Kdo ve, morda se med rezijanske lisičje prikrade tudi kakšna iz Benečije – pri lisicah nikoli ne veš!  

Rezija, prelepa dolina na italijanski strani Kanina, je eden od petdesetih izletniških predlogov v zamejstvo, ki jih opisuje Irenin novi vodnik Pravljične poti brez meja. To je že četrti iz serije njenih pravljičnih vodnikov, ki jih je izdala založba Sidarta. Ob izidu je pritegnil veliko medijske pozornosti, na letošnjem Slovenskem knjižnem sejmu pa je bil nominiran za naj knjigo leta. Bralci so mu izglasovali drugo mesto.

Rezija pa ni samo skrivnostna izletniška lokacija, pač pa tudi bogata zakladnica ljudskih pripovedi, iz katere radi jemljejo tudi sodobni pripovedovalci.

»Rezijanska dolina namreč leži tako odmaknjena in sama zase, da ne glede, kako jo imenujete – zgubljen otok sredi morja, mrtev rečni rokav, zavetrni kotiček v osrčju Alp – ona pač hrani izročila, ki sta jih drugod že zdavnaj odplavili plima in oseka, odnesle povodnji, odpihnili vetrovi,« je dejal največji rezijanski raziskovalec dr. Milko Matičetov.

Pripovedovalski večer bo obogatil saksofonist Jon Vodopivec /Glasbena šolo Lartko/.

Na dogodku bo mogoče Pravljične poti brez meja kupiti s popustom.

org.: Irena Cerar, Knjižnica Domžale

Foto: Luka Daksobler

 
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi