Koledar prireditev

Grdi raček
Dogodki in prireditve Za otroke

Grdi raček

gledališka predstava

Knjižnica Domžale, 30. 03. 2023 17:00
Izvozi dogodek

Ob Mednarodnem dnevu knjig za otroke, ki bo 2. aprila, vas vabimo k ogledu gledališke predstava v izvedbi Grajskega lutkovnega gledališča Sevnica z naslovom Grdi raček.

Predstava je primerna za otroke, starejše od 3. let.

Pravočasno si zagotovite brezplačne vstopnice (Oddelek za otroke in mladino).

Org.: GLG Sevnica, Knjižnica Domžale.

Zgodba temelji na pravljici priznanega danskega pisatelja H. C. Andersena. Glavni akter je mali grdi raček (v resnici labod), ki se izvali v račjem gnezdu, ker pa je drugačen od ostalih malih račk, ga takoj označijo za grdega. V ospredje je postavljen motiv drugačnosti, ki je velik problem v odnosu med ljudmi še dandanes, saj se prepogosto srečujemo z njo in jo obravnavamo neenako in z zadržki.
Na vprašanje »Ali smo vsi enaki?«, je tako odgovor jasen: »Ne, nismo!«. Zgodba nam sporoča, da bi vsak moral namreč iskati samega sebe po svoji lastni poti, ki je sicer veliko težja, polna razočaranj in nasprotovanja. Ne nasedaj trenutnemu ugodju tvojega okolja, ki pa ni tvoje … Čeprav si zaradi svoje drugačnosti za večino »grdi raček«, se boš nekega dne, ko boš na cilju, pogledal v ogledalo in zagledal iskrenost samega sebe, izpolnjenega, zadovoljnega in srečnega …
Sporočilo zgodbe je predvsem pokazati nesprejemljivost ljudi do drugačnih in neupoštevanje njihovih pravic in pogledov, mnenj. Pravljica nas želi naučiti sprejemati, še posebej pa ceniti drugačnost.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi