Koledar prireditev

E-zbirke
Dogodki in prireditve Za odrasle E-dogodki / E-vsebine

E-zbirke

Predstavitev naših vsebin

1. 11. 2022
Izvozi dogodek

EBSCOhost vključuje delotne tekste skoraj 3.000 mednarodnih časnikov ter povzetke in vsebinske sezname 5.000 periodičnih publikacij. Dostopne so naslednje podatkovne zbirke s polnimi besedili: Academic Search Elite, Business Source Premier, MasterFILE Premier, Regional Business News, Newspaper Source, Health Source: Nursing/Academic Edition, MEDLINE, ERIC, Health SOURCE: Custumer Edition, Clinical Pharmacology in Library, Information Science & Technology Abstract. 

dLib.si je knjižnica na spletu, ki je na voljo vsem, kadarkoli in kjerkoli, preko računalnika ali mobilnega telefona. V naš dom, na delovno mesto, univerzo ali šolo prinaša pisne kulture zaklade Slovenije, redkosti, ki jih hranijo v NUK in v drugih slovenskih knjižnicah. Hkrati vam omogoča dostop do aktualnih strokovnih člankov in drugih celotnih besedil. 

Regijski portal KAMRA je spletni informacijski sistem, ki združuje vsebine s področja domoznanstva kot jih zdaj na tradicionalen način zbirajo in posredujejo splošne knjižnice in druge lokalne kulturne in druge ustanove. Kamra ponuja edinstvem dostop do informacij, dokumentov, slik in drugega gradiva, ki ga hranijo in ga želijo deliti z vami slovenske splošne knjižnice, muzeji in druge lokalne kulturne ustanove. 

Zbirka vam omogoča bralno izkušnjo dnevnega časopisja v elektronskem okolju na vašem računalniku ali preko pametnih naprav (tabličnih računalnikov, mobilnikov), ki za delovanje uporabljajo operacijski sistem iOS, Android, Windows 8 ali BlackBerry10. Iz vaše zofe ali pa v mirnem okolju knjižnice lahko izbirate med več kot 3.000 naslovi dnevnega časopisja in revij, iz več kot 100 držav in v več kot 60 jezikih sveta. 

V letu 2014 je izšla druga, dopolnjena in deloma prenovljena izdaja Slovarja slovenskega knjižnega jezika (SSKJ2), ki je najobsežnejše slovarsko delo. Nova izdaja je dopolnjena z opisi besed in pomenov, ki so se v slovenščini širše uveljavili v zadnjem poltretjem desetletju (po letu 1991). Tako je bilo dopolnjenih večje število obstoječih gesel in dodanih več kot 4.500 novih slovarskih gesel, ki odražajo spremembe v družbene in gospodarske spremembe, spremembe v popularni in duhovni kulturi ter preživljanja prostega časa, spremembe pri uporabi sodobnih tehnologij, naprav in drugih pripomočkov, spremembe v oblačenju, spremembe v prehrani itn. 

Knjižnica Domžale od 1.11.2018 ponuja dostop do portala TFL, ki je namenjen vsem, ki potrebujejo ažurne davčne, računovodsko-finančne in pravne informacije. Predvsem pa pravnikom, finančnikom, revizorjem, davčnim svetovalcem in okoljevarstvenikom. Ponuja največjo bazo podatkov z vso veljavno zakonodajo, ki je osnovna in se sproti ažurira, na njo pa so povezani vsi preostali dokumenti, kot so sodna praksa, strokovni članki, komentarji in praktične rešitve. 

PubMed je iskalni sistem, ki ga nudi US NLM in zagotavlja dostop do 24 milijonov sitatov ter izvlečkov iz zbirke Medline, PreMedline in drugih zbirk s povezavami na elektronske revije sodelujočih založnikov. 

Baza slovenskih filmov je najobsežnejša prosto dostopna baza podatkov, slikovnega, pisnega, zvočnega in video gradiva o slovenskih filmih in filmskih ustvarjalcih na spletu. Sistematično popisuje tako profesionalno kot tudi amatersko slovensko filmsko produkcijo in skrbi za digitalno distribucijo domačih avdiovizualnih del preko sistemov videa na zahtevo in knjižnične izposoje. 

 

Vabljeni k ogledu digitaliziranega lokalnega časopisja, fotografij, razglednic, podobic, vedut, tekstovnega in drugega gradiva s področja domoznanstva. Poglejte v zakulisje kulturne in zgodovinske dediščine naših krajev. 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi