Koledar prireditev

Družinska e-pravila
Dogodki in prireditve Za odrasle

Družinska e-pravila

predavanje za starše mladostnikov

Knjižnica Domžale, 6. 03. 2023 18:00
Izvozi dogodek

Ob svetovnem dnevu varne rabe interneta, ki ga obeležujemo v februarju,  vabimo na predavanje o vzgoji v digitalnem svetu s smernicami za starše osnovnošolskih otrok.

Zasloni in splet so postali sestavni del vsakdanjega življenja otrok in njihovih staršev. Vse več jih ima težave pri razumevanju sodobnega življenja otrok ter mladostnikov, mnogi pa izgubljajo ali pa so izgubili stik z njihovim življenjskim svetom. Veliko staršev je v situaciji, ko potrebujejo podporo ali pomoč pri spoprijemanju z izzivi tega zahtevnega življenjskega obdobja. Predavanje Družinska e-pravila se osredotoča na vzgojo v digitalnem s smernicami za starše otrok in mladostnikov. Priporočila, pravila in dogovori o načinih uporabe, (ne)ustreznost vsebin, pozitivni zgledi staršev in ostala preventivna sporočila, so še kako pomembna v ranljivem obdobju odraščanja.

Področje dela / poslanstvo -  Logout, center pomoči pri prekomerni rabi interneta:

Logout je prvi specializirani center pomoči ob različnih tveganih spletnih vedenjih, ustanovljen leta 2011. Naše poslanstvo je izboljšati dobro počutje v digitalnem okolju vseh, zlasti za otrok in mladostnikov, z zagotavljanjem zdravljenja, podpore, pomoči, informiranja, izobraževanja in ozaveščanja o uravnoteženi in zdravi uporabi digitalnih medijev in zaslonske tehnologije. Vodi nas težnja po kvalitetnem in strokovnem psihološkem svetovanju v ideji celostne obravnave vsakega posameznika, pri čemer neprestano nadgradnjujemo svoje delo dela in skladno s tem, skušamo širiti zavest o učinkih digitalizacije med širšo javnostjo.
 


PREDAVATELJ: 


Tilen Hočevar, uni. dipl. var. in mag. soc. del., svetovalec in predavatelj

Je nekdanji košarkarski trener, mladinski delavec, po izobrazbi varstvoslovec in magister socialnega dela. Je športni navdušenec, ljubiteljski kuhar, popotnik in avanturist, ki skuša mladim osvetliti nevarnosti sodobne tehnologije, ohraniti in vrniti izginjajoče elemente analognega sveta in predvsem uravnotežiti razmerje med “resničnim” in “virtualnim”.
Predavanje organizira KK Helios, Center Logout in Knjižnica Domžale.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi