Koledar prireditev

Družinska e-pravila
Dogodki in prireditve Za odrasle

Družinska e-pravila

predavanje za starše otrok in mladostnikov

Knjižnica Domžale, 29. 11. 2022 17:00
Izvozi dogodek

Zasloni in splet so postali sestavni del vsakdanjega življenja otrok in njihovih staršev. Vse več jih ima težave pri razumevanju sodobnega življenja otrok ter mladostnikov, mnogi pa izgubljajo ali pa so izgubili stik z njihovim življenjskim svetom. Veliko staršev je v situaciji, ko potrebujejo podporo ali pomoč pri spoprijemanju z izzivi tega zahtevnega življenjskega obdobja.

Predavanje Družinska e-pravila se osredotoča na vzgojo v digitalnem s smernicami za starše otrok in mladostnikov. Priporočila, pravila in dogovori o načinih uporabe, (ne)ustreznost vsebin, pozitivni zgledi staršev in ostala preventivna sporočila, so še kako pomembna v ranljivem obdobju odraščanja. 

Opis zavoda - Logout, center pomoči pri prekomerni rabi interneta
Logout je prvi specializirani center pomoči ob različnih tveganih spletnih vedenjih, ustanovljen leta 2011. Naše poslanstvo je izboljšati dobro počutje v digitalnem okolju vseh, zlasti za otrok in mladostnikov, z zagotavljanjem podpore, pomoči, informiranja, izobraževanja in ozaveščanja o uravnoteženi in zdravi uporabi digitalnih medijev in zaslonske tehnologije.

predavatelj: Tilen Hočevar, uni. dipl. var. in mag. soc. del., svetovalec in predavatelj

O predavatelju
Je nekdanji košarkarski trener, mladinski delavec, po izobrazbi varstvoslovec in magister socialnega dela. Je športni navdušenec, ljubiteljski kuhar, popotnik in avanturist, ki skuša mladim osvetliti nevarnosti sodobne tehnologije, ohraniti in vrniti izginjajoče elemente analognega sveta in predvsem uravnotežiti razmerje med “resničnim” in “virtualnim”. 

org.: Logout, center pomoči pri prekomerni rabi interneta, Knjižnica Domžale

Foto: www.freepik.com

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi