Koledar prireditev

BRIHTOLOGI: KMETOVALEC
Dogodki in prireditve Za otroke in mladino Brihtologi & Brihtarije

BRIHTOLOGI: KMETOVALEC

Predstavljamo vam poklic kmetovalca

30. 06. 2022
Izvozi dogodek

Vsem brihtologom tokrat predstavljamo poklic – KMETOVALEC.

Kmetje so po naravi svojega dela močno povezani z naravo. Zelo pomembno je, da hrano pridelujejo na okolju in naravi prijazen način, saj se s tem ohranjajo tudi ogrožene rastline in živali, ki imajo svoj življenjski prostor na kmetijskih zemljiščih.  

Za dobro kmetovanje pa nista dovolj samo njiva in traktor, kmet mora imeti znanje, izkušnje in veselje do kmetovanja ter narave. Pri kmetovanju je pridelek posebej odvisen od vremena, zato je pomembna inovativnost pri vzgoji pridelkov.

Delo na kmetiji se lahko izboljša tudi z razvojem in novimi tehnologijami, tako se poveča pridelava hrane, ohranja okolje ter prispeva k dobremu počutju živali. Danes se veliko kmetov odloči, da se bodo ukvarjali samo s poljedelstvom, sadjarstvom ali pa vinogradništvom. Nekateri so samo živinorejci, drugi pridelujejo zgolj zelenjavo, nekateri pa gojijo celo cvetje.

Poklic kmeta je danes manj povezan s težaškim in ročnim delom, saj se uporabljajo številni moderni strojni pripomočki, različne aplikacije za pametne telefone in digitalizacija. Pomembna pozitivna stran sodobnega poklica kmeta je tudi vedno bolj podjetniški pristop in občutek biti »sam svoj šef«.

Razvejana mreža srednjih šol po vseh Sloveniji ponuja številne možnosti za poklicno izobraževanje. Študij pa lahko nadaljujete tudi na fakultetah v Ljubljani, Mariboru in na primorskem.
 

 

PREDSTAVITEV POKLICA: KMETOVALEC

 

 

 


KVIZ - POKLIC: KMETOVALECSESTAVLJANKA - POKLIC: KMETOVALEC
KMETOVALEC 102 kosa
KMETOVALEC 72 kosov


IGRE - POKLIC: KMETOVALEC

 

 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi