Koledar prireditev - pretekli dogodki

Viljem Gogala: POTopis
Dogodki in prireditve Za odrasle

Viljem Gogala: POTopis

Duhovno potopisno predavanje in predstavitev knjige

Krajevna knjižnica Tineta Orla Trzin, 21. 02. 2024 19:00
Izvozi dogodek

Vabljeni na predstavitev poti nekdanjega novinarja Sobotne priloge Dela, ki je zapustil svet in se prelevil v beraškega romarja. Prestavitev bo v Krajevni knjižnici Tineta Orla Trzin.

Vilijem Gogal je dobro desetletje hodil po starodavnih romarskih poteh in šel med drugim iz Kranja peš do Rima, Kompostele in Jeruzalema. Brez sredstev za preživljanje je jedel ostanke, se umival v rekah in spal pod milim nebom – vse zato, da je imel čas za meditacijo, za vse tiste samotne cerkve, kjer je posedal kot srednjeveški spokorjenci in večkrat tudi prespal. Verjetno bi se ne vrnil, ko bi ga nazaj v svet ne bila priklicala knjiga. 

Spisal je knjigo z naslovom POTopis, ki je srž te poti zajela v besede. Pisana v tišini je namenjena vsem, ki jim je blizu duhovnost, iskanje svoje življenjske poti in njeno sledenje ne glede na ceno. 

V osrednji slovenski reviji o knjigah je bila izbrana za knjigo meseca. Ilustriral jo je znan slovensko-ruski slikar, Nikolaj Mašukov. Knjige ni v prosti prodaji. Lahko jo dobite samo na njeni predstavitvi.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi