Koledar prireditev - pretekli dogodki

Otvoritev knjižnice semen v krajevni knjižnici Moravče
Dogodki in prireditve Za odrasle

Otvoritev knjižnice semen v krajevni knjižnici Moravče

Izposodi - Deli - Vzgoji

Krajevna knjižnica Daneta Zajca Moravče, 14. 02. 2024 18:00
Izvozi dogodek

Vabljeni na otvoritev in predstavitev KNJIŽNICE SEMEN v KRAJEVNI KNJIŽNCI DANETA ZAJCA MORAVČE.

Knjižnica semen deluje kot vsaka druga knjižnica, le da si v njej ne izposojate knjig, temveč domača semena. Iz njih vzgojite rastline, pridelate nova semena in del teh semen nato vrnete v knjižnico.

Knjižnica semen je namenjena vsem posameznikom, ki doma pridelujejo svoje vrtnine, se zavedajo pomena zdravih domačih semen, ohranjanja avtohtonih vrst rastlin ter so pripravljeni za skupno dobro darovati nekaj svojega časa in truda. Zelo bomo veseli vsakega daru. Paziti je treba le, da ste semena vzgojili sami in da poznate osnovne podatke o rastlini, saj jih boste morali vnesti v poseben obrazec. Ob prihodu v knjižnico vas bodo čakale naše vrečke za shranjevanje semen ter navodila za postopek vnosa semen v bazo.

Pogoj za sodelovanje v Knjižnici semen je veljavno članstvo v Knjižnici Domžale. Za izposojo semen se uporablja posebna aplikacija, ki omogoča pregled nad kroženjem semen. Aplikacija je enostavna in je namenjena samostojni uporabi. Prilagojena je uporabniku in vas z navodili vodi ves čas procesa izposoje in vračanja semen. Lahko pa se obrnete tudi na osebje v knjižnici, ki vam bo z veseljem pomagalo. Na dan si lahko izposodite največ 3 vrste semen (1 vrečko vsakega). Naenkrat imate lahko izposojenih največ 10 vrečk.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi