Koledar prireditev - pretekli dogodki

Dogodki in prireditve

Ne, oči, ne! [*Knjižnica Domžale*]

predstavitev knjige in pogovor s psihoanalitikom

28. 10. 2014 18:00
Izvozi dogodek

V torek, 28. oktobra 2014, ob 19.00 vas vabimo na pogovor s psihoanalitikom dr. Dušanom Rutarjem, avtorjem knjige Ne, oči, ne! Pogovor o izpovedi pacientke, ki je izšla v knjižni obliki, bo vodil Luka Hrovat. Vstop prost!

... Gospa že dolgo ni več deklica. Ni več rosno mlada. Živi sama v kraju, za katerega ne želi, da ga kdo kadarkoli prepozna. V nekem smislu namreč ne obstaja.
V sebi desetletja dolgo nosi zgodbo, ki jo pozna samo ona, del njene zgodbe pa pozna tudi - njej oče. Nekega dne se je odločila, da mi jo zaupa. V njej je toliko gorja in trpljenja, da sem ji predlagal, naj zgodbo zapiše. Pristala je, strinjala se je tudi, da izide v knjižni obliki.
Samotnost gospejinega življenja dopolnjuje zlo, za katerega je veliko ljudi prepričanih, da ni mogoče, nekateri pa so morda prepričani, da vse skupaj sploh ni nič takega. Toda gospa se ni ničesar izmislila in vsak udarec, ki je opisan v knjigi, se je res zgodil, čeprav ga nikoli ni želela. Od tod tudi naslov knjige, v katerem je jasen NE!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi