Koledar prireditev - današnji dogodki

Zven besed: Balabuga! - Tina Vrščaj (avtorica), Polona Lovšin (ilustratorka)
Dogodki in prireditve E-dogodki / E-vsebine Spodbujanje branja

Zven besed: Balabuga! - Tina Vrščaj (avtorica), Polona Lovšin (ilustratorka)

Prisluhnite izbranim besedam

20. 06. 2023
Izvozi dogodek

Namen glasnega branja je ozaveščanje pomena glasnega branja in poslušanje brane besede, ki nas bogati  in zdravi, ohranja naš lep slovenski jezik, spodbuja domišljijo in prevetri naše možgane. 

Polona Lovšin - likovnica, ki biva in ustvarja v Trzinu, mama dveh nadebudnih hčera, vsestranska umetnica, ki v svojih ilustracijah upodablja tematike, ki se jih drugi morda izogibajo. Kot pravi sama: “Celotna življenska pot, od rojstva in naprej, se preplete v samega človeka. V sebi bom imela vedno malo Polono, ki me bo nagovarjala k podobam, ki jih potem rišem. Bolj kot bolezen, zaradi katere sem v letu 2009 skoraj zapustila ta svet, me je pet let pozneje, v letu 2014, prizadela ločitev. Družina in oče mojih dveh deklic sta mi pomenila vse. To so tiste omenjene zahtevne tematike, ki se jim Polona ne izogiba, temveč iz njih vleče navdih za svoje stvaritve. Kot pravi, se v življenju nasploh pogosto opre na izsek iz svojega najljubšega filma, Čudovito življenje: “En sam človek, vpliva na množico ljudi in kaj se zgodi, ko bi mu ne bilo dano rojstvo.”

Za delo Balabuga avtorice Tine Vrščaj, kjer je Polona prispevala svoje ilustracije, je nominirana tudi za Levstikovo nagrado za izvirno ilustracijo, ki jo Mladinska knjiga podeljuje od leta 1949. Avtorici čudovitih ilustracij ob tem iz srca čestitamo, vsebino krasne slikanice pa si lahko poslušate na povezavi spodaj. 

 

Balabuga! - Tina Vrščaj (avtorica), Polona Lovšin (ilustratorka)

bere: Barbara Kopač

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi