Koledar prireditev - današnji dogodki

Kulturno društvo Parnas
Dogodki in prireditve Za otroke Za odrasle

Kulturno društvo Parnas

zaključni nastop učencev Parnasove glasbene šole

Knjižnica Domžale, 9. 06. 2023 19:00
Izvozi dogodek

Kulturno društvo Parnas nadaljuje tradicijo družinskega podjetja Parnas d.o.o., ki je bilo ustanovljeno v letu 1991 kot družba za svetovanje in organiziranje na področjih izobraževanja in kulturo.

V okviru svoje glasbene šole so doslej poučevali  violončelo, violino, klavir, flavto in blokflavto, kitaro, klavir in klaviature ter v glasbenih uricah navdušili za svet glasbe številne mlade radovedneže.

Izkušnje na področju izobraževanja redno posredujejo v obliki seminarjev in delavnic tudi javnim glasbenim šolam. Izpeljali so 27 Parnasovih poletnih šol, ki se jih je doslej udeležilo že preko 300 mladih glasbenikov iz Slovenije in tujine. Na področju založništva so izdali tri glasbene priročnike (uredila jih je Zdenka Kristl Marinič), potrjene kot učno sredstvo  in dve CD ploščo z mladimi violončelisti. Realizirali so številne nastope mladih violončelistov po Sloveniji ob različnih priložnostih (odprtjih razstav, literarnih večerih, otvoritvah seminarjev in simpozijev, celovečernih ali priložnostnih koncertov v vrtcih, šolah, domovih starejših občanov, bolnišnicah, različnih jubilejih in proslavah).

Vsako leto pripravijo bogat božični koncert, na katerem se predstavijo mladi nadarjeni učenci in študenti glasbenih šol, ki želijo postati vrhunski glasbeniki ali pa odlični in kritični ljubitelji glasbe. Uprizorili so dve krstni izvedbi dramski besedili Drage Potočnjak: Zavednonezavedno (režija Mare Bulc, v koprodukciji z Mini teatrom) in Zberi svoje ptice (režija Branko Potočan, v koprodukciji s Cankarjevim domom, Slovenskim mladinskim gledališčem in Društvom Moment Maribor), v letošnjem letu pa so pripravili kamišibaj predstavo za otroke Medvedki igrajo

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi