Zadnje novice

Evropski teden športa
Arhiv novic

Evropski teden športa

23. - 30. september 2022

Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Glavna tema kampanje ostaja #BEACTIVE (ang. Bodite aktivni) in v Sloveniji “Bodi aktiven”, njen cilj pa je vse ljudi spodbuditi k telesni dejavnosti ne le med tednom športa, temveč vse leto.

Šport je zdravje. Čas je za akcijo!


ŠPORT IN KULTURA: Knjižnica Domžale: 28, september 2022, ob 19:00

V okviru Evropskega tedna športa in Nacionalnega meseca skupnega branja vas vabimo v Knjižnico Domžale na okroglo mizo z naslovom ŠPORT in KULTURA /v organizaciji JSKD OI Domžale/.

Na okrogli mizi, ali bolje rečeno pogovoru o športu in kulturi, bosta Nejc Avbelj in Uroš Juračič predstavila poglede na trenutno stanje obeh področij v občini in širše, gotovo pa bo zanimiv tudi njun pogled v prihodnost.

Nejc Avbelj je akademski glasbenik violinist in diplomirani pravnik, ki že desetletja deluje v profesionalni in ljubiteljski kulturi.
Uroša Juračiča poznamo predvsem iz in izza nogometnih zelenic, še posebej zanimivo pa je, da je (bil) dejaven v ženskem nogometu.
Gosta bo med poslušalce popeljal Matej Primožič, vodja domžalske območne izpostave JSKD.

VSTOP PROST! Vabljeni!JESENSKA JOGA ZA OTROKE: Knjižnica Domžale: 6. oktober 2022, ob 18:00

Otroke vabimo na PRAVLJIČNO JOGO.

Uživali boste v jesenskih pustolovščinah, se prelevili v lisičke, veveričke ... se sproščali ob zvokih šumenja dreves, se igrali socialne igre, športno-gibalne igre, vaje čuječnosti, meditacije, vizualizacije, uporabo terapevtskih glasbil in sprostitvene tehnike. Na koncu pa imamo tudi ustvarjalno delavnico.

priporočena starost: 5+

S pravljično jogo popeljemo otroke v svet pravljic, kjer spoznavamo nepozabne junake, lovimo velikane, iščemo morsko deklico in skriti zaklad, spoznavamo življenje žuželk na travniku in se z njimi igramo.

Postopoma in skozi igro otroci spoznajo asane – jogijske položaje, osvojijo pravilno dihanje in se naučijo sproščati. Na ta način se bodo lažje umirili, okrepili svoj fokus. Zato v pravljično jogo vnašamo tudi vaje čuječnosti, ki otrokom pomagajo, da postanejo pozorni na dogajanje v sedanjem trenutku (kaj čutijo, vidijo, slišijo, kaj opazijo).

Obvezna je predhodna SPLETNA PRIJAVA.ŠPORTNA BRALNA ZNAČKA

Branje, telesna aktivnost in pisanje so trije stebri uspešnega boja proti stresu, tesnobi, depresiji in drugim težavam.

Vabimo vas, da se pridružite Športni bralni znački.

PRAVILA SODELOVANJA: 
K branju vabimo vse člane knjižnice, starejše od 15 let. Lahko sodelujejo v Knjižnici Domžale in v krajevnih knjižnicah.
Bralci, ki bodo prebrali 3 knjige s seznama ter oddali izpolnjeno zloženko, bodo prejeli priznanje in simbolične nagrade.

Nekaj izžrebancev bo prejelo lepe nagrade, ki jih bo prispevala Hiša na travniku - hiša športa, zdravja in dobrega počutja iz Doba pri Domžalah.

Brali bomo od 23. septembra do 30. aprila, maja pa sledi zaključek s podelitvijo nagrad in priznanj.

Želimo vam veliko bralnih in športnih užitkov in seveda veliko zdravja.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi