Search
  • NAROČANJE GRADIVA

    Gradivo /do 10 enot/ lahko naročite preko kataloga Cobiss+ /Moja knjižnica/ ali po telefonu. Po naročilu gradiva je potrebno počakati na potrditev knjižnice, da je gradivo pripravljeno.

  • POMEMBNO OBVESTILO!

    S ponedeljkom, 22. februarja, uvajamo dva pomembna sprostilna ukrepa: knjižnico ponovno odpiramo za polni delovni čas; omogočen bo dostop do informatorjev na oddelkih. Povsem prost dostop in sprehajanje med policami zaenkrat še ne bosta omogočena.

  • DO KDAJ VRNITI KNJIGE BREZ ZAMUDNINE?

    Knjižnica Domžale vse svoje uporabnike obvešča, da je potrebno gradivo, ki mu je že potekel rok izposoje, vrniti ali podaljšati do 27. februarja 2021. S 1. marcem 2021 bo knjižnica zaračunavala zamudnino. Rezervirano in naročeno gradivo bo bralca čakalo tri delovne dni.

«marec 2021»
pontorsrečetpetsobned
222324252627
(IZ) BR@NO v Knjižnici Domžale /4. del/

(IZ) BR@NO v Knjižnici Domžale /4. del/

(IZ)BR@NO je ožji izbor prebranega in pregledanega gradiva tekočega meseca zaposlenih v Knjižnici Domžale, ki smo ga izbrali za vas z namenom, da vam še bolj približamo in priporočimo gradivo, za katero...
Preberi več
28
1
NEKOČ, NEKJE ...: Sonce in veter

NEKOČ, NEKJE ...: Sonce in veter

Ker vas ne moremo sprejeti v knjižnici, smo za vas pripravili pravljične urice v spletni obliki.   Vsak ponedeljek vas vabimo k poslušanju nove pravljične urice NEKOČ, NEKJE...
Preberi več
23
Katarina in Rok Hočevar: ALBANIJA IN KOSOVO

Katarina in Rok Hočevar: ALBANIJA IN KOSOVO

Tokrat nas bosta Katarina in Rok Hočevar odpeljala na potep po Kosovu in Albaniji. Pred odhodom na desetdnevno raziskovanje sta o teh dveh državah vedela bolj malo. Pri Kosovu ju je...
Preberi več
4567
8910
Zoran Furman: BUTAN - Kraljestvo grmečega zmaja

Zoran Furman: BUTAN - Kraljestvo grmečega zmaja

Butan je himalajska kraljevina, kjer na leto dovolijo obisk do 25.000 turistom. Potovanje se prične na indijsko-butanski meji, od koder pelje vijugasta cesta do glavnega mesta. V glavnem mestu Thimphu bomo...
Preberi več
11121314
151617
Katarina in Rok Hočevar: BELORUSIJA IN ČERNOBIL

Katarina in Rok Hočevar: BELORUSIJA IN ČERNOBIL

Pot nas bo najprej vodila v Černobil oz. kar je od njega ostalo, potem pa se bomo podali v Belorusijo, ki je posledice te jedrske katastrofe najbolj občutila. Sprehodili se bomo po gozdovih z radioaktivnim mahom,...
Preberi več
18192021
222324
Andreja Avberšek: MALEZIJA IN SUMATRA

Andreja Avberšek: MALEZIJA IN SUMATRA

Vabimo vas na zanimivo potopisno predavanje o Maleziji in Sumatri. Po jugovzhodni Aziji nas bo popeljala predavateljica Andreja Avberšek.

Preberi več
25262728
2930311234

Aktualne novice in obvestila

S knjigo v lepši svet: natečaj kamišibaj

Vse ljubitelje kamišibaja vabimo k sodelovanju.

S knjigo v lepši svet: natečaj kamišibaj

»Kamišibaj navdihuje, prebuja, ozavešča, nemalokrat nas nostalgično vrne v otroški čas; je umetnost, ki jo začutimo s srcem. Kamišibaj je od ljudi za ljudi, zato rad potuje.« 

Boštjan Oder, predsednik Društva kamišibaj Slovenije

 

Letošnji festival Kamišibaj pod slamnikom bo zaradi aktualnih razmer v državi potekal malo drugače. Festivalski dan bo premaknjen na pomladni čas. V tednu splošnih knjižnic bo v skladu s priporočili NIJZ, oz. če bodo razmere to dovoljevale, izveden le spremljevalni program.

 

Vse ljubitelje kamišibaja vabimo k sodelovanju na natečaju za kamišibaj predstave na temo S knjigo v lepši svet.  


 POGOJI SODELOVANJA 

1. Organizator 
Organizator natečaja Kamišibaj - S knjigo v lepši svet je Knjižnica Domžale, Cesta talcev 4, 1230 Domžale. 

2.
 Tema kamišibaj natečaja 

Knjižnica Domžale objavlja kamišibaj natečaj z naslovom S KNJIGO V LEPŠI SVET.
Kamišibaj je japonska umetnost pripovedovanja zgodb ob slikah na malem lesenem odru – butaju.
Na edinstven način združuje besedno in likovno umetnost.
V Sloveniji je doživel pravi razcvet.
Obožujejo ga tako otroci kot odrasli, saj smo vsi željni zgodb. 

Namen natečaja je spodbuditi ustvarjanje kamišibaja na temo knjig, branja, knjižnic, pripovedovanja in ustvarjanja zgodb ter pesmi.


3.
 Sodelovanje in pogoji
Na natečaju lahko sodelujejo vsi, ki se s kamišibajem ukvarjajo ljubiteljsko ali profesionalno.

Ustvarjate lahko v kategorijah:

- kamišibaj za otroke,

- kamišibaj za odrasle.


4.
 Prijava na natečaj 
Posameznik lahko sodeluje z največ dvema kamišibaj predstavama. Zaradi trenutnih razmer v državi izbor kamišibajev ne bo potekal v živo, ampak vas prosimo, da posnetke vašega kamišibaja pošljete na kamisibajpodslamnikom@dom.sik.si.

Video posnetke posredujte preko vmesnika https://www.wetransfer.com/. Knjižnica Domžale bo posnetke zbirala izključno za namen izbora najboljših predstav iz obeh kategorij in izbora predstav za festivalski dan Kamišibaj pod slamnikom.

Priložite tudi izpolnjeno prijavnico z natančnimi podatki o avtorju in ilustratorju kamišibaja (ime, priimek, telefonska številka in elektronski naslov).


5. Avtorstvo 
Udeleženci natečaja z oddajo prijave in kamišibaj predstave organizatorju natečaja zagotavljajo, da so izključni imetniki avtorskih pravic. V primeru, da so na oddanih kamišibaj predstavah aktivne avtorske pravice druge osebe, ki jim na podlagi veljavnih predpisov pripadajo osebnostne ali kakršnekoli druge pravice, udeleženci natečaja Knjižnici Domžale zagotavljajo, da so pridobili ustrezna dovoljenja za uporabo njihove zgodbe in/ali ilustracij.


6. Trajanje natečaja 
Natečaj traja od 16. novembra 2020 do vključno 28. februarja 2021. 

7.
 Izbor in nagrade 
Vse prispele posnetke kamišibaj predstav bo pregledala in ocenila natečajna komisija. Pri ocenjevanju bo upoštevana ustreznost razpisani tematiki, izvirnost in izpovednost ter estetska merila. Vse odločitve strokovne žirije so dokončne ter nepreklicne in se nanje ne bo moč pritožiti.
Žirija bo izbrala in nagradila 3 najboljše kamišibaj predstave v dveh kategorijah: za otroke in za odrasle.

Najboljša kamišibaja iz obeh kategorij bosta (z dovoljenjem avtorja) razstavljena v Knjižnici Domžale, 10 dni po razglasitvi nagrad.

8.
 Obveščanje nagrajencev in prevzem nagrad 
Ob koncu natečaja bo organiziran tretji festivalski dan Kamišibaj pod slamnikom, na katerem si bodo kamišibaj predstave lahko ogledali tudi obiskovalci.

Nagrajenci bodo razglašeni ob koncu festivalskega dne in na spletni strani www.knjiznica-domzale.si

9. Varstvo osebnih podatkov 
S sodelovanjem v nagradnem natečaju udeleženec nagradnega natečaja dovoli organizatorju zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov skladno z  veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov. Osebni podatki, ki se zbirajo, so: ime in priimek, naslov, pošta in poštna številka, telefon in/ali elektronski naslov. Pridobljeni osebni podatki se uporabljajo izključno za namene nagradnega natečaja (izvedba nagradnega natečaja, obveščanje nagrajencev o nagradah, objava nagrajencev /ime, priimek/ v skladu s splošnimi pogoji, razstava najboljših kamišibajev /ime, priimek avtorja/). Organizator nagradnega natečaja vse osebne podatke varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Osebne podatke lahko uporablja izključno za namene, za katere so bili pridobljeni. Osebne podatke udeležencev natečaja bomo po koncu projekta brisali.  

10. Ostale določbe 
Organizator si pridržuje pravico spremeniti pravila tega nagradnega natečaja in jih objaviti na spletni strani www.knjiznica-domzale.si. Zelo bomo veseli, če se boste odzvali našemu povabilu. 

Vabimo vse ljubitelje kamišibaja, da pustijo domišljiji prosto pot in nas prepričajo, da je s knjigo svet res lepši.

x

Iskanje po Cobissu

Cobiss

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.