• Indukcijska zanka
  • Dostop za invalide
  • Brezžičen internet dostop
  • Varna točka
  • Garderobe na ključ
  • Dvigalo
  • Elektronska lupa

Knjigomat

Uporabnikom so v knjižnici na voljo trije knjigomati, s pomočjo katerih si lahko sami izposodijo knjižnično gradivo.

Knjigomat za vračilo gradiva pa je lociran v preddverju Knjižnice Domžale in omogoča vračilo knjižničnega gradiva tudi, ko je knjižnica zaprta in je odprt Mercator center, torej tudi ob sobotah popoldan in ob nedeljah dopoldan.

Največja prednost knjigomata za vračilo je hitro in enostavno vračilo, ki ga uporabniki opravijo sami, brez pomoči knjižničarjev.

Knjigomati so enostavni za uporabo, lahko jih uporabljajo prav vsi, od otrok do starejših. Postavljeni so na tako višino, da jih lahko samostojno uporabljajo otroci in invalidi, zaradi različnih jezikovnih vmesnikov pa tudi tujci.

Notranji knjigomat za izposojo

Uporaba notranjih knjigomatov za izposojo je enostavna. Najprej pod rdeč žarek potisnemo člansko izkaznico Knjižnice Domžale, nato na ploščo položimo gradivo (priporočamo največ 3 enote), knjigomat izposodi, na koncu pa imamo, če želimo, tudi možnost natisniti potrdilo. Notranji knjigomati omogočajo vpogled v obstoječe stanje ter vključujejo možnost podaljšanja gradiva.

Zunanji knjigomat za vračilo

Zunanji knjigomat za vračilo je morda še enostavnejši za uporabo, saj pri njem ne potrebujemo članske izkaznice. Pogledamo, če sveti zelena luč in nato nežno potisnemo 1 kos gradiva v odprtino, počakamo, da preneha svetiti rdeča luč in ko zasveti zelena nadaljujemo z naslednjim kosom gradiva. Na tekočem traku v ozadju se gradivo razknjiži in pade v ustrezno sortirno košaro.

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.