(Iz)br@no

(Iz)br@no je ožji izbor prebranega in pregledanega gradiva tekočega meseca zaposlenih v Knjižnici Domžale, ki smo ga izbrali za vas z namenom, da vam še bolj približamo in priporočimo posamezno knjižno in neknjižno gradivo, za katero menimo, da bi ga bilo škoda spregledati. Opremljeno je tudi s kratkimi mnenji in vtisi zaposlenih, da se boste lažje odločili, katero gradivo bi bilo primerno tudi za vas.

IZBRANO

Tek na mestu

Tek na mestu

  • Avtor: Renata Salecl
  • Leto: 2017
  • Založba: Mladinska knjiga
  • Zvrst: sociologija
  • Ciljna skupina: oddelek za odrasle
  • Vrsta gradiva: strokovna monografija
Renata Salecl je slovenska filozofinja, sociologinja in pravna teoretičarka. Predava po celem svetu in je napisala več knjig, prevedenih v številne jezike, s katerimi se je postavila ob bok eminentnim sodobnim mislecem. Pričujoča knjiga je sklop esejev, ki jih je objavljala v Sobotni prilogi Dela, napisanih navidez kot prijazno intelektualno kramljanje o zelo resnih temah. Kompleksen pristop in njen globok uvid ji omogočata tenkočutno razbiranje vzrokov sodobnih pojavov kot posledico družbene laži, eksploatacije in rastočega nezaupanja. Dotakne se vseh možnih sodobnih tem, družbenih razlik, tiranije izbire in samocenzure sodobnega človeka ... Neomejeno potrošništvo in neoliberalni kapitalizem razlaga kot glavna vzroka za pojav agresivnosti, sovražnega govora, tesnobe, populizma, depresije, samomorilnosti, pohlepa in nepravične porazdelitve dobrin vsepovsod. Vedno se sprašuje, kako družbene spremembe vplivajo na posameznika in obratno.

e-novice IZBRANO
Strinjam se s pogoji

Namen obdelave osebnih podatkov

  • obveščanje o izbranem gradivu.

Vaše podatke bomo hranili do preklica. Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite. Vaše podatke bomo uporabili izključno za zgoraj navedeni namen, povezan z našo dejavnostjo, in jih bomo varovali v skladu z veljavno zakonodajo.

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.