(Iz)br@no

(Iz)br@no je ožji izbor prebranega in pregledanega gradiva tekočega meseca zaposlenih v Knjižnici Domžale, ki smo ga izbrali za vas z namenom, da vam še bolj približamo in priporočimo posamezno knjižno in neknjižno gradivo, za katero menimo, da bi ga bilo škoda spregledati. Opremljeno je tudi s kratkimi mnenji in vtisi zaposlenih, da se boste lažje odločili, katero gradivo bi bilo primerno tudi za vas.

IZBRANO

Men without women

Men without women

  • Avtor: Haruki Murakami
  • Leto: 2017
  • Založba: Harvill Secker
  • Zvrst: kratke zgodbe
  • Ciljna skupina: knjige za odrasle
  • Vrsta gradiva: leposlovje (v angleškem jeziku)
Murakamijeve najnovejše kratke zgodbe nam postrežejo s klasičnim murakamijevskim stilom. Gre za minimalistično in pogosto tragikomično popisovanje življenjskih zgodb moških, ki so iz različnih razlogov ženske izgubili, po njih (zaman) hrepenijo, jih nepričakovano najdejo ter spet izgubijo in podobno. Ob tem se zdi, da se avtor ne trudi, da bi nam like približal do te mere, da bi se želeli z njimi identificirati, bralca bolj preveva občutek, kot da gre za nekakšno ekshibicijo nenavadnih likov z nenavadnimi zgodbami, ki so pred nami na ogled. Vsekakor je tudi najnovejše delo tega sedaj že tradicionalno skoraj nobelovskega avtorja obvezno branje za sledilce njegovega nenadkriljivega opusa.

e-novice IZBRANO
Strinjam se s pogoji

Namen obdelave osebnih podatkov

  • obveščanje o izbranem gradivu.

Vaše podatke bomo hranili do preklica. Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite. Vaše podatke bomo uporabili izključno za zgoraj navedeni namen, povezan z našo dejavnostjo, in jih bomo varovali v skladu z veljavno zakonodajo.

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.