(Iz)br@no

(Iz)br@no je ožji izbor prebranega in pregledanega gradiva tekočega meseca zaposlenih v Knjižnici Domžale, ki smo ga izbrali za vas z namenom, da vam še bolj približamo in priporočimo posamezno knjižno in neknjižno gradivo, za katero menimo, da bi ga bilo škoda spregledati. Opremljeno je tudi s kratkimi mnenji in vtisi zaposlenih, da se boste lažje odločili, katero gradivo bi bilo primerno tudi za vas.

IZBRANO

Lilit in demoni kapitala

Lilit in demoni kapitala

  • Avtor: Tomaš Sedlaček in Oliver Tanzer
  • Leto: 2018
  • Založba: Družina
  • Zvrst: ekonomija
  • Ciljna skupina: oddelek za odrasle
  • Vrsta gradiva: strokovna monografija
Človek ne potrebuje ravno pretanjenih sposobnosti dojemanja, da bi lahko uvidel, kako je v sodobnem kapitalizmu, ki se skuša prikazati kot prostor svobode in neomejenih možnosti, v resnici polno preprek, nasilja in brezobzirnosti. V pričujoči knjigi nam avtorja pomagata razumeti razloge za destruktivno naravo ekonomije skozi psihoanalitsko motrenje. Vzporedno z nizanjem razmislekov o psihopatologiji ekonomije,  pokažeta na nezmožnost ekonomske stroke, da bi razumela predmet lastnega proučevanja. Zanimivo branje, ki prepričljivo spodbuja k preizpraševanju ekonomske realnosti, za katero se prepogosto zdi, da nam je usojena.

e-novice IZBRANO
Strinjam se s pogoji

Namen obdelave osebnih podatkov

  • obveščanje o izbranem gradivu.

Vaše podatke bomo hranili do preklica. Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite. Vaše podatke bomo uporabili izključno za zgoraj navedeni namen, povezan z našo dejavnostjo, in jih bomo varovali v skladu z veljavno zakonodajo.

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.