(Iz)br@no

(Iz)br@no je ožji izbor prebranega in pregledanega gradiva tekočega meseca zaposlenih v Knjižnici Domžale, ki smo ga izbrali za vas z namenom, da vam še bolj približamo in priporočimo posamezno knjižno in neknjižno gradivo, za katero menimo, da bi ga bilo škoda spregledati. Opremljeno je tudi s kratkimi mnenji in vtisi zaposlenih, da se boste lažje odločili, katero gradivo bi bilo primerno tudi za vas.

IZBRANO

Frantz

Frantz

  • Avtor: François Ozon
  • Leto: 2017
  • Založba: Fivia
  • Zvrst: zgodovinska drama
  • Ciljna skupina: oddelek za odrasle
  • Vrsta gradiva: DVD
Film govori o »okrevanju« od hudih travm, ki jih je za seboj pustila prva svetovna vojna. Pretresljivo dogajanje je postavljeno v nemško podeželsko mestece, prikazuje žalovanje družine za padlim sinom in zaročencem, spomine na nekdanje življenje in nenehne laži, ki si jih protagonisti v svoji agoniji izmišljajo za lajšanje bolečine tistim, ki že tako preveč trpijo, tudi sebi. Film je v glavnem v črno-beli tehniki, kar vzdušje še poudari. Značilnost so večkratni preobrati, luč na koncu tunela … Režiser se dotakne tudi problematike samomora, glavna nit pa so laži, laži, laži, nikoli črno-bele ter človekova neizmerna volja, da se spet postavi na noge in znova zaživi v spravi.

e-novice IZBRANO
Strinjam se s pogoji

Namen obdelave osebnih podatkov

  • obveščanje o izbranem gradivu.

Vaše podatke bomo hranili do preklica. Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite. Vaše podatke bomo uporabili izključno za zgoraj navedeni namen, povezan z našo dejavnostjo, in jih bomo varovali v skladu z veljavno zakonodajo.

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.