(Iz)br@no

(Iz)br@no je ožji izbor prebranega in pregledanega gradiva tekočega meseca zaposlenih v Knjižnici Domžale, ki smo ga izbrali za vas z namenom, da vam še bolj približamo in priporočimo posamezno knjižno in neknjižno gradivo, za katero menimo, da bi ga bilo škoda spregledati. Opremljeno je tudi s kratkimi mnenji in vtisi zaposlenih, da se boste lažje odločili, katero gradivo bi bilo primerno tudi za vas.

IZBRANO

Divje življenje

Divje življenje

  • Avtor: Cédric Kahn
  • Leto: 2014
  • Založba: Fivia
  • Zvrst: drama
  • Ciljna skupina: oddelek za odrasle
  • Vrsta gradiva: DVD
Film se odvija po resničnih zgodbi. Starša treh otrok se odločita živeti izven ustaljenih navad, zakonov, reda, potrošništva, v naravi, nomadsko, lovsko-nabiralsko in po njunih načelih. A žena si čez čas premisli, naveličana in utrujena se vrne v urbano okolje. Oče pa vztraja in z dvema sinovoma pobegne nazaj v gozdove, dobesedno v ilegalo. Tako odmaknjeno v naravi jim uspe preživeti kar dolgih 11 let. Takrat se polnoletna mladeniča začneta zavedati, da sta odraščala s povsem drugačnimi vrednotami kot njuni vrstniki. Postavljena sta pred življenjsko odločitev, kako naprej. Pripoved odpira eksistenčna vprašanja, dileme mnogih, ki se počutijo vklenjene in nemočne v dandanašnjem vihravem življenjskem tempu. Ponudi tudi alternative, izbiro, a kot socialna bitja smo vpeti v družbeni sistem, ki ne tolerira bistvenih odstopanj in jih preganja do te mere, da slej ko prej postane nevzdržno. Vnaprej obsojeni na poraz, kot da svoboda ne obstaja zares.

e-novice IZBRANO
Strinjam se s pogoji

Namen obdelave osebnih podatkov

  • obveščanje o izbranem gradivu.

Vaše podatke bomo hranili do preklica. Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite. Vaše podatke bomo uporabili izključno za zgoraj navedeni namen, povezan z našo dejavnostjo, in jih bomo varovali v skladu z veljavno zakonodajo.

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.