(Iz)br@no

(Iz)br@no je ožji izbor prebranega in pregledanega gradiva tekočega meseca zaposlenih v Knjižnici Domžale, ki smo ga izbrali za vas z namenom, da vam še bolj približamo in priporočimo posamezno knjižno in neknjižno gradivo, za katero menimo, da bi ga bilo škoda spregledati. Opremljeno je tudi s kratkimi mnenji in vtisi zaposlenih, da se boste lažje odločili, katero gradivo bi bilo primerno tudi za vas.

IZBRANO

Aljaska

Aljaska

  • Avtor: Anna Woltz
  • Leto: 2018
  • Založba: Miš
  • Zvrst: problemski roman
  • Ciljna skupina: oddelek za otroke in mladino
  • Vrsta gradiva: leposlovje
Nizozemsko pisateljico Anno Woltz slovenski mladi bralci že poznajo po knjigah Nenavaden teden s Tesso in Mavec. Za knjigo Aljaska je pisateljica prejela nagrado zilveren griffel 2017. Knjiga je pisana v prvi osebi, a ima dva pripovedovalca, v pripovedovanju se izmenjujeta dekle Parker in fant Sven, ki v prvem letniku srednje šole postaneta sošolca. Za Parker je najhujše poletje v njenem življenju,  v novi šoli pa se  že na prvi šolski dan zaradi Svena in njegove potegavščine sošolci norčujejo iz nje. Povrhu vsega odkrije, da je ravno Sven lastnik njene psičke Aljaske, ki jo je morala njena družina oddati zaradi bratove alergije. A tudi Svenu je težko, Aljaska je njegov pes pomočnik, saj se sooča s težko preizkušnjo v življenju, kajti  nedavno so se mu začeli dogajati epileptični napadi, ki so mu popolnoma spremenili življenje navadnega najstnika. Parker se odloči, da bo skušala priti do Aljaske? Ji bo uspelo? Knjiga odpira veliko tem: pomembnost  prijateljstva  in  podpore prijateljev, boleče zasmehovanje in norčevanje vrstnikov,  navezanost ljudi na živali…

e-novice IZBRANO
Strinjam se s pogoji

Namen obdelave osebnih podatkov

  • obveščanje o izbranem gradivu.

Vaše podatke bomo hranili do preklica. Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite. Vaše podatke bomo uporabili izključno za zgoraj navedeni namen, povezan z našo dejavnostjo, in jih bomo varovali v skladu z veljavno zakonodajo.

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.