(Iz)br@no

(Iz)br@no je ožji izbor prebranega in pregledanega gradiva tekočega meseca zaposlenih v Knjižnici Domžale, ki smo ga izbrali za vas z namenom, da vam še bolj približamo in priporočimo posamezno knjižno in neknjižno gradivo, za katero menimo, da bi ga bilo škoda spregledati. Opremljeno je tudi s kratkimi mnenji in vtisi zaposlenih, da se boste lažje odločili, katero gradivo bi bilo primerno tudi za vas.

IZBRANO

»Majhno težavo imam,« je rekel medved

»Majhno težavo imam,« je rekel medved

  • Avtor: Heinz Janisch
  • Leto: 2017
  • Založba: Zala
  • Zvrst: slikanica
  • Ciljna skupina: oddelek za otroke in mladino
  • Vrsta gradiva: leposlovje
Zgodba o medvedu, ki ima majhno težavo, izvrstno oriše današnji svet hitenja in izgubljanja v digitalnem svetu, ko ljudje vedno težje najdemo nekoga, ki bi nam prisluhnil, ko nas nekaj muči ter se posledično tolažimo s kupovanjem množice stvari, ki jih ne potrebujemo. In smo na drugi strani tudi sami tisti, ki si vedno težje vzamemo čas, da bi nekoga poslušali. Medved v zgodbi svojo težavo skuša zaupati izumitelju, krojaču, klobučarju, zdravniku, uličnemu prodajalcu, optičarki, trgovkama, ampak še preden bi kdorkoli od njih zares prisluhnil temu, kar medveda muči, vsi sklepajo, da bo njegovo težavo zagotovo rešilo nekaj od tega, kar sami ponujajo. Medved tako dobi nova krila, šal, klobuk, tablete, verižico, očala, med, škornje … nihče pa ne prisluhne, kaj je v resnici njegova majhna težava, dokler nazadnje ne naleti na prijazno muho, ki si vzame čas, da ji medved končno lahko zaupa svoj strah …  Še ena odlična slikanica Založbe Zala.

e-novice IZBRANO
Strinjam se s pogoji

Namen obdelave osebnih podatkov

  • obveščanje o izbranem gradivu.

Vaše podatke bomo hranili do preklica. Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite. Vaše podatke bomo uporabili izključno za zgoraj navedeni namen, povezan z našo dejavnostjo, in jih bomo varovali v skladu z veljavno zakonodajo.

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.