(Iz)br@no

(Iz)br@no je ožji izbor prebranega in pregledanega gradiva tekočega meseca zaposlenih v Knjižnici Domžale, ki smo ga izbrali za vas z namenom, da vam še bolj približamo in priporočimo posamezno knjižno in neknjižno gradivo, za katero menimo, da bi ga bilo škoda spregledati. Opremljeno je tudi s kratkimi mnenji in vtisi zaposlenih, da se boste lažje odločili, katero gradivo bi bilo primerno tudi za vas.

IZBRANO

Ženska drugje

Ženska drugje

  • Avtor: Maja Gal Štromar
  • Leto: 2017
  • Založba: Goga
  • Zvrst: roman
  • Ciljna skupina: oddelek za odrasle
  • Vrsta gradiva: leposlovje
Tri ženske, tri različne zgodbe, a med seboj povezane, kar izvemo šele na koncu v epilogu. Zelo različni značaji treh protagonistk so prikazani slikovito, z barvitim in sočnim, bravuroznim jezikom, zabavno, a s prefinjenim občutkom za značajske odtenke. Marjuta v ustrežljivosti, zavrtosti zaradi debelosti in slovenski že kar pregovorni slabi samopodobi, le napol sledi sanjam in svoji nadarjenosti. Prelepa Nemka Ute je hladna in kruta preračunljivka brez vesti, vse za denar in varno preskrbljenost. Latvijka Gundega, sicer pravajalka in tolmačka, pa se boleče sooča s preteklostjo in nepredelanimi (neodžalovanimi) vojnimi grozotami nad Judi. Posebnost pripovedi so kulinarični vložki, recepti, kamor se vse tri ženske občasno zatekajo. Zgodbe prihajajo iz različnih evropskih krajev, a se lahko berejo (razumejo) kot ena, gledana z različnih vidikov oziroma kot večplastnost ene same osebe. Pisateljica je naša vsesplošna umetnica in kot sama pravi: »Beseda je rdeča nit mojega ustvarjanja. Le v različnih agregatnih stanjih je.«

e-novice IZBRANO
Strinjam se s pogoji

Namen obdelave osebnih podatkov

  • obveščanje o izbranem gradivu.

Vaše podatke bomo hranili do preklica. Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite. Vaše podatke bomo uporabili izključno za zgoraj navedeni namen, povezan z našo dejavnostjo, in jih bomo varovali v skladu z veljavno zakonodajo.

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.