Pravljični palček

Pravljični palček je projekt družinskega branja, ki ga organizira Knjižnica Domžale v povezavi z vrtci in 1. razredi osnovnih šol. Vanj so vključeni otroci iz občine Domžale, Lukovica, Mengeš in Moravče.

Knjižnica pripravi seznam priporočenih knjig, otroci pa v vrtcu in šoli v sproščenem pogovoru predstavijo knjige, ki so jim jih prebrali starši. Zaželeno je, da skupine otrok v okviru projekta obiščejo svojo najbližjo knjižnico.

Obiski so namenjeni predstavitvi knjižnice in knjižničnega gradiva, ki ga ponuja knjižnica. Ob zaključku projekta so povabljeni v knjižnico, kjer lahko prisluhnejo pravljici in se udeležijo ustvarjalne delavnice.

Zaključne prireditve potekajo v aprilu v okviru mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom
.

E-prijavnica za posameznike

Strinjam se s pogoji

E-prijavnica za vrtce in šole

Strinjam se s pogoji

Fotogalerija

Zadnje novice

Zaključek Pravljičnega palčka 2020

Februar je mimo in izteka se tudi čas branja za Pravljičnega palčka, ki ga organizira naša knjižnica.

Naprošamo vas, da nam najkasneje do petka, 06. marca 2020 sporočite manjkajoče podatke v priloženi tabeli. Prosimo, da navedete tudi vse sodelujoče mentorice, ki bodo prejele tudi potrdila o mentorstvu. Skupinske likovne izdelke otrok na temo Pravljični palček/pravljične osebe pričakujemo najkasneje do srede, 11. marca 2020. Prosimo, da jih označite z imenom vrtca/šole in skupine/razreda, da ne bo prihajalo do pomot. Oznake naj bodo vidne na sprednji strani izdelka, če je le mogoče naj bodo podatki napisani na samem izdelku, izdelkih. 

Skupinski izdelki naj ne presegajo formata B1 (707x1000 mm). Prosimo, da so izdelki v celoti delo sodelujočih otrok.

Razstava skupinskih likovnih izdelkov ob zaključku projekta Pravljični palček bo v Knjižnici Domžale od 23. marca do 4. maja 2020, predvidoma v treh sklopih. O točnih datumih vas bomo še obvestili.

Ob zaključku Pravljičnega palčka vas tudi v letošnjem letu vabimo, da se nam pridružite na mladinskem literarnem festivalu Bralnice pod slamnikom. Zaključki bodo potekali v mesecu aprilu 2020. Prijavljene skupine otrok bodo tokrat lahko poslušale pravljico, sodelovale na delavnici, po dogovoru jim lahko podelimo tudi bralna priznanja.

Delavnice bodo organizirane v Knjižnici Domžale in njenih enotah v Mengšu (kontaktna oseba: Barbara Ahačič Osterman), Moravčah (kontaktna oseba: Katarina Peterc) in Ihanu (kontaktna oseba: Urša Justin), v ostalih enotah zaključki Pravljičnega palčka – pravljice z delavnico, podelitev priznanj in potrdil, zaradi organizacijskih razlogov ne bo.

V nadaljevanju vam navajamo točne datume in ure dogodkov v Knjižnici Domžale:

- torek, 7. april,
- sreda, 8. april,
- torek, 14 april,
- sreda, 15. april,
- četrtek, 16. april,
- petek, 17. april,
- četrtek, 18. april,
- ponedeljek, 20. april
- torek, 21. april,
- sreda, 22. april,
- četrtek, 23. april,
- petek, 24. april

ob:
o 9.00 uri,
o 10.00 uri in
o 11.00 uri.

Ob prijavi navedite naslednje podatke: datum in ura obiska, vrtec/šola, skupina/razred, število otrok, starost otrok, ali podelitev priznanj izvedemo v knjižnici, ter kontaktno osebo (mentor).

Prijave sprejemamo osebno na Oddelku za otroke in mladino ali po telefonu 01/724 12 04 v času odprtosti knjižnice .

V primeru, da se zaključka in slavnostne podelitve priznanj ob zaključku Pravljičnega palčka ne boste udeležili, vljudno prosimo, da slavnostno podelitev organizirate v okviru vrtca oziroma šole. Priznanja za sodelujoče otroke in potrdila o mentorstvu boste lahko prejeli v Knjižnici Domžale v času odprtosti knjižnice in sicer predvidoma v mesecu aprilu, točen datum vam še sporočimo. Izpolnjene podatke (tabela v prilogi) nam lahko pošljete na elektronski naslov lidija.smerkolj@dom.sik.si , preko klasične pošte ali prinesete osebno v Knjižnico Domžale.

Za podrobnejše informacije lahko pokličete Lidijo Smerkolj Turšič ali Nives Podmiljšak.

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in vas lepo pozdravljamo!

x

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.