Pravljični palček

Pravljični palček je projekt družinskega branja, ki ga organizira Knjižnica Domžale v povezavi z vrtci in 1. razredi osnovnih šol. Vanj so vključeni otroci iz občine Domžale, Lukovica, Mengeš in Moravče.

Knjižnica pripravi seznam priporočenih knjig, otroci pa v vrtcu in šoli v sproščenem pogovoru predstavijo knjige, ki so jim jih prebrali starši. Zaželeno je, da skupine otrok v okviru projekta obiščejo svojo najbližjo knjižnico.

Obiski so namenjeni predstavitvi knjižnice in knjižničnega gradiva, ki ga ponuja knjižnica. Ob zaključku projekta so povabljeni v knjižnico, kjer lahko prisluhnejo pravljici in se udeležijo ustvarjalne delavnice.

Zaključne prireditve potekajo v aprilu v okviru mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom
.

E-prijavnica za posameznike

Strinjam se s pogoji

E-prijavnica za vrtce in šole

Strinjam se s pogoji

Fotogalerija

Zadnje novice

PRAVLJIČNI PALČEK 2020/2021

PRAVLJIČNI PALČEK 2020/2021

Knjižnica Domžale že štiriindvajseto leto izvaja projekt PRAVLJIČNI PALČEK oziroma projekt družinskega branja. Glavni namen in smisel projekta je spodbujanje staršev, da bi brali svojim otrokom, kajti branje ugodno vpliva na otrokov vsestranski razvoj – spodbuja njihov jezikovni in intelektualni razvoj, razvoj domišljije in bogati besedni zaklad, širi obzorje po različnih področjih znanja.

Tudi letos vabimo k sodelovanju vrtčevske otroke, učence 1. razredov OŠ ter njihove mentorje.

Spet smo seveda skrbno pripravili priporočilni seznam. Otroci naj do konca februarja preberejo 1 ljudsko in 2 avtorski pravljici s seznama. Naučijo naj se tudi 1 pesmico

Če se uvodnega sestanka ne boste mogli udeležiti, bodo prijavnice in priporočilni seznam po 4. septembru dosegljivi na spletni strani Knjižnice Domžale, ostalo gradivo k projektu prevzamete v Knjižnici Domžale v času odprtosti.

Vabimo vas tudi, da nas obiščete v Knjižnici Domžale, seveda po predhodnem dogovoru. Seznanili vas bomo s knjižnico, prebrali pravljico ali pa pripravili pravljično urico s tematiko po vaši želji...

Vljudno vabljeni v naše enote v Lukovici, Mengšu, Moravčah, Šentvidu, Trzinu in Ihanu.

x

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.