Pravljični palček

Pravljični palček je projekt družinskega branja, ki ga organizira Knjižnica Domžale v povezavi z vrtci in 1. razredi osnovnih šol. Vanj so vključeni otroci iz občine Domžale, Lukovica, Mengeš in Moravče.

Knjižnica pripravi seznam priporočenih knjig, otroci pa v vrtcu in šoli v sproščenem pogovoru predstavijo knjige, ki so jim jih prebrali starši. Zaželeno je, da skupine otrok v okviru projekta obiščejo svojo najbližjo knjižnico.

Obiski so namenjeni predstavitvi knjižnice in knjižničnega gradiva, ki ga ponuja knjižnica. Ob zaključku projekta so povabljeni v knjižnico, kjer lahko prisluhnejo pravljici in se udeležijo ustvarjalne delavnice.

Zaključne prireditve potekajo v aprilu v okviru mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom
.

E-prijavnica za posameznike

Strinjam se s pogoji

E-prijavnica za vrtce in šole

Strinjam se s pogoji

Fotogalerija

Zadnje novice

Pravljični palček 2019/2020

Kategorije: Za otroke in mladino Pravljični palček Zadnje novice Arhiv novic

Pravljični palček, projekt družinskega branja Knjižnice Domžale, poteka že 23. leto. Zaključki projekta so, v okviru mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom, potekali v prostorih Knjižnice Domžale. Letošnje leto se bodo, zaradi izjemnih okoliščin, slavnostni zaključki odvijali v vrtcih in šolah.

Za vsako sodelujočo skupino smo pripravili PAKET, ki vsebuje bralno priznanje za otroka (pripišite otrokovo ime in priimek), potrdilo o sodelovanju za mentorje, revijo Zmajček, Križ kraž (knjižna uganka) in slikanici Nine Mav Hrovat Posluh, jazbec gre! (ena je za mentorico/mentorja, druga za skupino oz. razred). Knjigi vam podarja Miš založba, organizatorica mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom, v okviru katerega že tradicionalno zaključujemo naš projekt družinskega branja, saj skupaj stremimo k cilju, da otroke motiviramo za branje, spodbujamo dejavnosti ob branju in poustvarjalnosti …

 POSLUH, JAZBEC GRE! 

Na spletni strani www.bralnice.si smo za vas pripravili kratek video pozdrav iz Knjižnice Domžale, Nina Mav Hrovat pa vas bo navdušila z branjem pravljice  Posluh, jazbec gre! 

Naprošamo vas, da pošljete svoje utrinke (morebitne risbice, video ali zvočne posnetke – pesmice, recitacije …), bodisi z zaključne prireditve ali pa vašega ustvarjanja med letom na temo Pravljičnega palčka na mail: festivalmladi.domzale@gmail.com, s pripisom Pravljični palček ter imenom vrtca in skupine.

 E-RAZSTAVA 


V prostorih knjižnice Domžale in njenih enot si ni bilo mogoče ogledati razstave izdelkov otrok, ki je bila predvidena. Vabimo pa vas, da si ogledate e-razstavo na naši spletni strani.

 STATISTIKA
 
Letos je sodelovalo 1376 otrok iz občin Domžale, Mengeš, Moravče, Trzin in Šentvid pri Lukovici ter 143 njihovih mentoric in mentorjev, vzgojiteljic/vzgojiteljev in učiteljic/učiteljev, skupaj je bilo torej kar 1519 sodelujočih! Sodelovali so seveda tudi starši, dedki in babice, tete in strici, bratci in sestrice, ki so otrokom brali, jih spodbujali in poslušali njihovo pripovedovanje…

Sodelujoči ste v domove otrok, prostore vrtcev in šol pomagali vnesti več kot 4100 pravljic, otroci so se naučili in pripovedovali več kot 1370 pesmic … 


MNENJA:

Mnenje mentoric (skupina Čmrlji - enota Krtek):

"Pravljični palček je bil med otroki zelo dobro sprejet. S pozitivno lučjo so prebirali različne pravljice in jih bogato vsebinsko pripovedovali oziroma narisali po vsebini pravljice. 
S tem so bogatili besedni zaklad in spoznali tako ljudske kot avtorske pravljice." 

Mnenje otrok (skupina Čmrlji - enota Krtek
):

Tristan: "Dobil sem člansko izkaznico knjižnice Domžale in z mami redno hodil v knjižnico, kjer sem si lahko sam izbral knjigo." 

Tanja: "Všeč mi je bilo, da me je mami učila brati."

Filip: "Naučil sem se nekaj novih besed, ki jih prej nisem razumel."

Ina : "Všeč mi je bilo, da sem si v knjižnici lahko sama izbrala pravljico."

Patricija: "Vesela sem bila, ker sem imela vse knjige na razpolago doma."

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje!

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.