Obiski vrtcev

Vrtec na obisku je oblika bibliopedagoškega dela, kjer otroci skozi igro spoznavajo knjižnico in knjige.

Prvi obisk knjižnice je za otroke zelo dragocen. Pomembno je, da otrok obišče knjižnico že v predbralnem obdobju. Strokovnjaki pravijo, da je veliko zamujenega, če otrok prvič stopi v knjižnico kot učenec.

Pri prvem obisku otrok iz vrtca ugotovimo, da je v skupini samo nekaj otrok, ki še nikoli niso bili v knjižnici. Na začetku knjižničarke razložimo osnovne pojme o knjižnici: kaj je knjižnica, pomen besede izposoja, vedenje v knjižnici… Otroci nam postavljajo različna vprašanja, na katera z veseljem odgovarjamo.

Pokažemo jim različne oblike knjig: slikanice, enciklopedije, leksikone…, in jih popeljemo po oddelku. Posebej se ustavimo pri tistih knjižnih policah in »boksih«, v katerih so slikanice primerne njihovi starostni stopnji. Otroke odpeljemo v pravljično sobico, kjer poslušajo pravljico. Sledi še ogled novih slikanic. Da pa prvi obisk knjižnice otrokom še bolj ostane v spominu, jim na koncu razdelimo živopisane balone Knjižnice Domžale.

Fotogalerija

Zadnje novice

Praznujmo z Andersenom [*Knjižnica Domžale*]

pravljica

Praznujmo z Andersenom [*Knjižnica Domžale*]

Ob 2. Aprilu, Mednarodnem dnevu knjig za otroke in Andersenovem rojstnem dnevu prirejamo pravljično dopoldne ob poslušanju pravljic znamenitega danskega pravljičarja. Otroci si bodo lahko ogledali razstavo njegovih knjig.

Zaključeno za vrtce.

Organizacija: Knjižnica Domžale

Datum dogodka: petek, 1.4.2016 ob 9:00
Zaključek dogodka: 1.4.2016 ob 16:00

x

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.