Obiski šol

Obisk šole je oblika bibliopedagoškega dela, kjer sistematično, postopno in razredni stopnji primerno usposabljamo učence biti samostojni uporabnik knjižnice in knjižničnih pomagal (leksikoni, enciklopedije, bibliografije, slovarji…)

Učencem v prvih treh razredih osnovne šole razložimo osnovne pojme o knjižnici, spoznavamo pisatelje, pesnike, ilustratorje… Z veseljem si ogledajo zanimive knjige: najstarejšo, najdebelejšo, največjo… Popeljemo jih po oddelku in se ustavimo pri knjižnih policah, na katerih so razvrščene knjige primerne njihovi starostni stopnji. Ogledajo si tudi čitalnico. Po želji jim preberemo pravljico. Na koncu obiska jih nagradimo z baloni in zgibankami.

V višjih razredih – od 4. razreda dalje pa poteka delo s pomočjo učnih listov - Blazno resno o knjigah in knjižnicah, ki so zelo zanimivi in nas poučijo o knjižnicah na splošno ter o Knjižnici Domžale in njeni zgodovini. Zasnovani so kot delovni zvezek, tako da otroci skupinsko ustvarjalno sodelujejo pri spoznavanju knjižnice, rešujejo posamezne naloge, brskajo po knjigah, se navajajo na iskanje s pomočjo računalnika… Učne liste učenci odnesejo domov.

Obiski šolskih razredov potekajo predvsem v okviru projekta Rastem s knjigo.

Fotogalerija

Zadnje novice

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.