Knjižna uganka

Knjižna uganka meseca je oblika bibliopedagoškega dela in jo v Knjižnici Domžale pripravljamo mesečno. Namenjena je učencem osnovne šole. Vprašalnik s tremi vprašanji sestavimo zaposleni. Uganko spremlja ustrezno razstavljeno gradivo – knjige, enciklopedije, leksikoni ..., ki učencem pomagajo pri reševanju.

Teme uganke so zelo raznolike: učenci se podrobneje seznanijo z mladinskimi pisatelji, pesniki, glasbeniki, ilustratorji ... Spoznavajo različne knjižne zbirke, v mesecu novembru rešujejo in z nami praznujejo dan SLOVENSKIH SPLOŠNIH KNJIŽNIC in KNJIŽNICE DOMŽALE, se v prazničnem decembru naučijo kaj novega o DOBROTNIKIH, 2. APRILA ZA MEDNARODNI DAN MLADINSKE KNJIGE s pomočjo domišljije potujejo na Dansko k pravljičarju HANSU CHRISTIANU ANDERSENU, ne pozabimo pa tudi s pomočjo knjig raziskati in odkrivati Slovenije in njenih lepot, se v času počitnic »pocrkljati« s poletno počitniško uganko...

Knjižna uganka meseca učencem prinaša veliko veselja, jim širi litararno obzorje, navaja biti samostojni uporabniki knjižnice.

Na koncu meseca žreb dodeli srečnemu izžrebancu, ki je uganko pravilno rešil, lepo knjižno nagrado.

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.