S knjigo v kino

Kulturni dom Franca Bernika v sodelovanju s Knjižnico Domžale v okviru delovanja Mestnega kina Domžale vsak mesec izbere film, ki ima neposredno ali posredno povezavo z literaturo ali literarnimi ustvarjalci. Obvestilo o izbranem filmu lahko najdete v zloženki Mestnega kina Domžale, na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika Domžale in na plakatu pri vhodu v Knjižnico Domžale. Prav tako o izbranem filmu obveščamo gledalce s telopi, ki jih predvajamo pred filmskimi projekcijami.

Vsi člani Knjižnice Domžale imajo za vse projekcije izbranega filma 20 % popusta. Vstopnice lahko rezervirajo preko telefona (01 722 50 50), s predložitvijo članske izkaznice pa jih prevzamejo na blagajni v času odprtosti, oziroma uro pred projekcijo. Rezervacija je mogoča tudi preko elektronskega naslova blagajna@kd-domzale.si, pri prevzemu pa popust uveljavljajo s člansko izkaznico. Nakup preko spleta s popustom ni mogoč, saj ni mogoče preveriti članstva. Popust lahko uveljavijo tudi ob vsakem nakupu na blagajni s predložitvijo članske izkaznice.

 

Zadnje novice

V srcu morja [*Mestni kino Domžale*]

akcijska drama

V srcu morja [*Mestni kino Domžale*]

Mestni kino Domžale in Knjižnica Domžale vas vabita na ogled akcijske drame V srcu morja v režiji Rona Howarda. V dvorani Kulturnega doma Franca Bernika se nam lahko pridružite v torek, 29. decembra 2015, ob 18.00. Lepo povabljeni!

Vsi člani Knjižnice Domžale imajo za vse projekcije izbranega filma 20 % popust.

Vstopnice lahko rezervirajo preko telefona (01 722 50 50).

V SRCU MORJA

akcijska drama / In the Heart of the Sea / režija: Ron Howard / scenarij: Charles Leavitt po knjigi Nathaniela Philbricka In the Heart of the Sea: The Tragedy of the Whaleship Essex / igrajo: Chris Hemsworth, Benjamin Walker, Cillian Murphy, Tom Holland, Brendan Gleeson, Jordi Mollà, Ben Whishaw / 2015, ZDA / distribucija: Blitz / 122’  

KRATKI OPIS

Resnična zgodba ladje Essex, kitolovke iz Nove Anglije in njenega soočanja z velikanskim kitom.   Pozimi leta 1820 kitolovko Essex iz Nove Anglije napade nekaj, kar ne more verjeti nihče: velikanski kit z neusahljivo voljo in domala človeškim občutkom za maščevanje. Resnična pomorska katastrofa je pozneje navdihnila roman Moby Dick Hermana Melvilla – toda njegova pripoved je zgolj polovica zgodbe, ki se je odvijala tisto zimo. Film razkriva grozljive posledice napada, ko se posadka ladje znajde na meji lastnih zmogljivosti in je za preživetje prisiljena početi nezamisljive reči. Prebijajo se skozi viharje, sestradanost, preplah in obup, pri tem podvomijo v svoja najgloblja prepričanja – tudi v vrednost lastnih življenj in v moralnost lastnega poklica. Medtem ko njihov kapitan sredi odprtega morja išče pot, se njegova desna roka še vedno trudi ukrotiti gromozanskega kita.

Datum dogodka: torek, 29.12.2015 ob 17:00

x

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.