Koledar prireditev

Vodna učna pot v Krašnji

predstavitev poti

Vodna učna pot v Krašnji

V preteklem letu smo v Knjižnici Domžale v sodelovanju s Turistično informacijskim centrom Domžale predstavili Vodno učno pot v Krašnji. Sogovornica v tematskem večeru je bila gospa Vera Beguš, predsednica KUD Fran Maselj Podlimbarski.

VODNA UČNA POT v Krašnji predstavlja projektno delo učencev 1. do 5. razreda Podružnične šole Krašnja v šolskem letu 2007/2008. V okviru naloge so učenci popisali studence in korita v Krašnji in njeni okolici tako, kot so jim to povedali vaščani. Raziskali so, kje izvirajo potoki, narisali in opisali so njihovo pot do izliva v potok Radomlja, hkrati pa so popisali tudi zanimivosti naravne in kulturne dediščine, ki so ob vodi ali njeni bližini. V Krašnji imajo vodovod že od leta 1962, zajetje pa je v Žirovšah, pred tem so uporabljali vodo iz studencev, korit in potokov. Redki so si iz svojih studencev napeljali vodovod v hišo.

V letu 2010 je bila v samem vaškem središču Krašnje postavljena tudi tabla z zemljevidom vodne učne poti, zato vas vabimo, da se nam pridružite na predstavitvi in se morda v bližnji prihodnosti odpravite na raziskovanje poti, ob kateri se nahajajo tudi nahajališča mineralov in kristalov.  

Vabljeni k ogledu pogovora, ki ga je vodila Ajda Sokler, za snemanje pa je poskrbel portal Domžalec.si


VODNA UČNA POT V KRAŠNJI

Foto: Matej Povše /arhiv Razvojni center Srca Slovenije/ Foto: P. Hieng: vir: www.lukovica.si
Datum dogodka: četrtek, 25.2.2021 ob 0:00

x

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.