• Indukcijska zanka
  • Dostop za invalide
  • Brezžičen internet dostop
  • Varna točka
  • Garderobe na ključ
  • Dvigalo
  • Elektronska lupa

Koledar prireditev

Mengeš z Mengeško kočo na Gobavici

digitalna zgodba /Kamra/

Mengeš z Mengeško kočo na Gobavici

V Knjižnici Domžale smo tokrat pripravili digitalno zgodbo o Mengšu, njegovi izjemni zgodovini, predvsem pa smo se osredotočili na Mengeško kočo na Gobavici, ki je izjemno priljubljena rekreativna točka domačinov in tudi prebivalcev sosednjih občin. Takoj ob ustanovitvi Planinskega društva Janez Trdina leta 1952, so stekle priprave na gradnjo koče na Gobavici.  

Trenutni predsednik PD Janez Trdina Matjaž Hribar in  podpredsednik Miro Šušteršič sta prijazno sodelovala s Knjižnico Domžale, da smo lahko našo digitalno zbirko o Mengšu in Mengeški koči obogatili s čudovitimi fotografijami gradnje koče na Gobavici, ki so v lasti društva, za kar se jima iskreno zahvaljujemo.

Avtor fotografij iz zraka je Primož Hieng, ki nam jih je v ta namen posredoval za objavo in se mu prav tako zahvaljujemo.

Za fotografije arheoloških najdb se zahvaljujemo Medobčinskemu muzeju Kamnik.

Ostale stare razglednice so iz bogate zbirke naše knjižnice, zgodbo pa krasijo tudi podobe Mengša danes, ki jih je posnela avtorica digitalne zbirke o Mengšu Kristina Galun.

Vabljeni k ogledu zgodbe o Mengšu, ki je znan po izjemnih arheoloških najdbah in v sebi skriva mnogo več, kot se zdi mimoidočemu na prvi pogled. Delite med prijatelje.


Mengeš z mengeško kočo na Gobavici
digitalna zgodba

Datum dogodka: četrtek, 25.11.2021 ob 0:00

x

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.