Koledar prireditev

Mateja A. Kegel: Mladost v rejništvu

predstavitev knjige in pogovor

Mateja A. Kegel: Mladost v rejništvu

Vabimo vas na okroglo mizo in predstavitev knjige Mladost v rejništvu, avtorice Mateje  Kegel Kozlevčar. Knjiga predstavlja resnično zgodbo male Domžalčanke Neže, ki je odrasla v čudovito žensko, nam odstira vpogled v svet rejništva, o katerem običajno tako od blizu ne slišimo in vidimo. Knjiga nas popelje skozi solze in smeh dekletca, ki je danes že odrasla ženska.

Poleg avtorice Mateje Kegel Kozlevčar bosta na omizju z nami tudi Marta Tomec iz Centra za socialno delo Domžale in Maksimiljana Mali iz Društva rejnikov Slovenije. Beseda pa bo tekla o izzivih rejništva v Domžalah in okolici.

»V Sloveniji poznamo številne rejniške zgodbe. Vse se žal ne končajo srečno. Prevečkrat smo že videli, da otroci predstavljajo delovno silo rejnikom, kar je bil povod za slab predznak rejništvu. A s tem je bila storjena krivica vsem tistim rejnikom, ki so se za tak način življenja odločili s plemenitim namenom. Knjiga Mladost v rejništvu je posvečena vsem rejnikom, ki poskrbijo, da otroci resnično dobijo nov, topel dom, še posebej rejnici teti Minki, ki je danes žal že pokojna, a je v tem svetu pustila močan pečat,« pravi avtorica knjige.

Vstop prost!

Datum dogodka: torek, 13.11.2018 ob 19:00
Lokacija dogodka: Knjižnica Domžale

x

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.