• Indukcijska zanka
  • Dostop za invalide
  • Brezžičen internet dostop
  • Varna točka
  • Garderobe na ključ
  • Dvigalo
  • Elektronska lupa

Koledar prireditev

mag. Mateja Lenarčič: Kako ohraniti zdravje in najti stabilnost s čuječnostjo in tehnikami MBSR?

spletno predavanje

mag. Mateja Lenarčič:  Kako ohraniti zdravje in najti stabilnost s čuječnostjo in tehnikami MBSR?

Kako to jesen in zimo ohraniti svoje zdravje in najti notranjo stabilnost? Kako se soočati s stresom? Kako si pomagati ob simptomih anksioznosti, depresije in nespečnosti? Kako odgovoriti namesto avtomatsko reagirati? Kako izboljšati kakovost svojega življenja?

Na izkustvenem predavanju vam bo predavateljica predstavila tehnike čuječnosti in MBSR, ki vam pri tem lahko zelo pomagajo. Temeljijo na znanstvenih raziskavah harvardskih in ostalih nevroznanstvenikov. Skupaj bom naredili tudi določene tehnike MBSR “Mindfulness-Based Stress Reduction” programa obvladovanja stresa na temelju čuječnosti, razvitega na Medicinski fakulteti Univerze Massachusetts, ZDA (dr. Jon Kabat-Zinn).

Pri pravi praksi čuječnosti gre za veliko več kot le zmanjšanje stresa. Znanstvene raziskave Harvardskih in ostalih nevroznanstvenikov zadnjih 40 let kažejo številne pozitivne učinke tega programa na področju človekovega psihofizičnega zdravja.

MBSR je najbolj priznan, najbolj znanstveno raziskan in preizkušen trening čuječnosti. Je eden najučinkovitejših programov za obvladovanje stresa, izboljšanje počutja in psihofizičnega zdravja s pomočjo čuječnosti. V tujini je zelo cenjen in uveljavljen na področju zdravstva, izobraževanja (vrtci, šole, univerze), v delovnih okoljih in drugje.

 PRIJAVE  na spletno predavanje: mateja.lenarcic@institut-medius.si  (z imenom in priimkom). 

Pred dogodkom prejmete povezavo do predavanja, ki bo potekalo preko platforme ZOOM.  

Mag. Mateja Lenarčič je direktorica in ustanoviteljica MEDIUS, Inštituta za čuječnost in mediacijo, Certificirana MBSR učiteljica na University of Massachusetts, Medical School v ZDA in na Institute for Mindfulness-Based Approaches v NemčijiIzvaja izobraževanja, delavnice in MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programe obvladovanja stresa na temelju čuječnosti za posameznike in organizacije, delavnice čuječe komunikacije in čuječega dialog ter individualno svetovanje s pomočjo tehnik čuječnosti in MBSR. Pomaga vam razvijati veščine in znanja za lažje obvladovanje stresa, soočanje z življenjskimi preizkušnjami in izzivi v zahtevnejših situacijah, izboljšanje psihofizičnega zdravja ter polnejše življenje.


Več o predavateljici:
www.institut-medius.si
www.facebook.com/institutmedius 

 

Datum dogodka: torek, 12.10.2021 ob 18:00
Zaključek dogodka: 12.10.2021 ob 19:00

x

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.